Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 69
 İndirme 13
Sonucu Nedeniyle Agirlasmis Suclar
2020
Dergi:  
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Modern ceza hukukunda kusursuz suç ve ceza olmaz ilkesi mevcut olup esas olarak sorumluluk kusura dayanır. Günümüzde objektif sorumluluk anlayışı terk edilmiş ve kusur sorumluluğu kabul edilmiştir. Buna göre kusursuz kişinin cezalandırılması mümkün değildir ve fail fiilinden ancak kusuru oranında sorumludur. Türk Hukuku’nda ve Mukayeseli Hukuk’ta objektif sorumluluk hipotezlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların olduğu görülmektedir. Kasten işlenen bir suçun sonucu olarak meydana gelen başka ya da ağır neticeden failin ancak taksir seviyesinde bir kusurunun varlığı halinde sorumlu tutulabildiği ve temel suça göre daha ağır cezanın verilmesini gerektiren suçlar sonucu nedeniyle ağırlaşmış suçlar olarak adlandırılır.765 sayılı Eski Türk Ceza Kanunu’nda bu suçlara ilişkin genel bir hüküm yer almamaktaydı ve doktrinde bu suç tiplerinin birer objektif sorumluluk şekli olduğu kabul edilmekteydi. Objektif sorumluluğa yol açabilecek düzenlemelerin kanunlardan çıkarılması düşüncesi Türk Ceza Kanunu’na da yansımıştır.2005 yılında yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 23.maddesiyle genel bir hükme yer verilmiştir. Çalışmamızda sonucu nedeniyle ağırlaşmış suçlar bakımından, en azından taksir düzeyinde kusurun aranmasını gerektiren bu düzenlemenin objektif sorumluluğa dair ortaya çıkan tüm sorunların çözümünde yeterli olup olmadığı incelenmiş, istenmeyen neticeden sorumlulukla ilgili kusur ilkesi kapsamında meydana gelebilecek sorunlar ve çözümleri tartışılmış, söz konusu suçlarda sorumluluk kriterlerinin ortaya koyulması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Increased Crimes Due To The Result
2020
Yazar:  
Özet:

In modern criminal law, the principle of perfect crime and no punishment exists and is basically based on responsibility forgiveness. Today, the concept of objective responsibility has been abandoned and defective responsibility has been accepted. According to this, the perfect person is not possible to be punished and the fault is only responsible for the fault rate. In the Turkish Law and the Comparative Law there are studies aimed at eliminating objective liability hypotheses. The criminal offence, which is the result of a criminal offence committed or which is the result of a criminal offence committed or which is the result of a criminal offence committed or which is the result of a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed or a criminal offence committed. The Ancient Turkish Criminal Law No. 765 had no general provision concerning these crimes and the doctrine was considered these types of crimes as an objective form of liability. The idea of removing regulations that may lead to objective liability from the law has also reflected in the Turkish Criminal Code.The article 23 of the Turkish Criminal Code No. 5237, which entered into force in 2005, provides a general provision. In terms of crimes that have been aggravated due to the result of our study, the objective responsibility, which requires the search for a defect at least at the tax level, is considered to be sufficient for the solution of all problems arising from this regulation, the problems and solutions that may arise within the framework of the defect principle related to the responsibility of unwanted consequences, the objective is to identify the criteria of responsibility in the crimes concerned.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 526
Atıf : 2.144
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini