Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 84
 İndirme 22
 Sesli Dinleme 1
Üniversite Öğrencilerinin Akademik Benlik Kavramının Bazı Değişkenlere Göre İncelenmesi
2020
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin İngilizce’ye yönelik akademik benlik kavramını cinsiyet ve İngilizce dil seviyesi değişkenleri bakımından incelemektir. Bu amaç doğrultusunda, bir devlet üniversitesinde öğrenim gören 151 öğrenciye ‘Akademik Benlik Kavramı Ölçeği' uygulanmıştır. Ölçek, öğrencilerin İngilizce’ye yönelik akademik benlik kavramı düzeyini belirlemek için 5 dereceli Likert tipinde düzenlenmiş 8 maddeden oluşmaktadır. Ayrıca öğrencilerden yaş, cinsiyet ve İngilizce dil düzeyi gibi bazı demografik bilgileri belirlemeye yönelik hazırlanmış soruları cevaplamaları istenmiştir. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlar başlangıç (A1) ve orta alt (A2) dil düzeyindeki öğrencilerin akademik benlik kavramı puanı ortalamaları arasında istatiksel olarak anlamlı bir fark olduğunu göstermektedir. Başlangıç düzeyindeki öğrencilerin İngilizce’ye yönelik akademik benlik kavram puanı ortalaması orta alt dil düzeyindeki öğrencilerden istatiksel olarak yüksek bulunmuştur. Kız ve erkek öğrencilerin akademik benlik kavramı ortalamaları arasında istatiksel olarak anlamlı bir farklılık yoktur.

Anahtar Kelimeler:

Students At The University Are Considering The Academic Identity Of Their Students According To The Basic Values
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the concept of academic self-orientation of university students to English in terms of gender and English language level variables. In line with this goal, 151 students studying at a state university have been applied 'Academic Self Concept Scale'. The scale consists of 8 items arranged in the Likert type of 5 degrees to determine the level of students' academic self-concept in English. Students are also asked to answer prepared questions for determining some demographic information, such as age, gender and English language level. The research has used a screening model. The findings from the study show that students at the beginning (A1) and middle (A2) language level have a statistically significant difference between the academic self-concept score average. The average score of the academic self-concept for students at the beginning level in English has been statistically higher than students at the middle sub-language level. There is no statistically meaningful difference between the academic self-concept average of girls and boys students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 1.984
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini