Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Burdur Cumhuriyet Meydanı Kent Mobilyalarının İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
2023
Dergi:  
Anadolu Orman Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kent mobilyaları kentlerin vazgeçilmez aksesuarlarıdır. Kent mobilyaları kentte yaşayan bireyler ve kent için ayrılmaz birer kent elemanlarıdır. Kent mobilyaları kentin kimliği ve kültürel dokusuna bağlı kalarak estetik ve fonksiyonel olmalıdırlar. Kent mobilyalarının tasarımı kaliteli yaşam sağlamalı ve kentin sürdürülebilirliğine katkı sağlamalıdır. Bu çalışmada gözlem ve tespit yöntemi kullanılmıştır. Burdur Cumhuriyet Meydanı içerisinde yer alan kent mobilyalarının fonksiyonel, ergonomik, güvenli, dayanıklı, çevre ile uyumlu, uygun malzemeye sahip, estetik, bakımı kolay ve anlaşılır tasarımlardan oluşup oluşmadıkları açısından değerlendirmesi yapılmıştır. Burdur Cumhuriyet Meydanı’nın kent mobilyaları ile kısmen uyumlu olduğu, donatı elemanlarının işlevsellik ve ergonomik açıdan birkaçının yetersiz olduğu ve bazılarının ise bakım ve onarımlarının yapılmamış olduğu saptanmıştır. Çalışma alanındaki donatılarda uygun malzeme seçimi, kullanıcı ihtiyacına yanıt verebilmeleri ve işlevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli bakım ve onarım faaliyetlerinin mutlaka takip edilerek yapılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Research On Examining Urban Furnitures In Burdur Cumhuriyet Square
2023
Yazar:  
Özet:

Urban furniture is indispensable accessories of cities. It is an inseparable urban element for the urban residents and the city. It should be aesthetic and functional by adhering to the identity and cultural texture of the city. Its design should provide the quality of life and contribute the sustainability of the city. In this investigation, the observation and detection method was applied. Urban furniture in Burdur Cumhuriyet Square were evaluated in terms of whether they consist of functional, ergonomic, safe, durable, environmentally compatible, suitable materials, esthetic, easy to maintain and understandable designs. It was found that Burdur Cumhuriyet Square is partially compatible with urban furniture, some of them are not functionally or ergonomically adequate and some of them are not maintained and repaired. In the furniture in the study area, it is required to choose suitable material by following the necessary maintenance and repair activities to respond to the user's needs and to fulfill their functions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Anadolu Orman Araştırmaları Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 223
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini