Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 13
Kent Kimliği Üzerine Bir Araştırma: Beşiktaş İskele Meydanı Örneği
2021
Dergi:  
Bartın Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişmiş ülkelerde kentsel alanların nitelik ve nicelikleri, medeniyetin ve yaşam kalitesinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla günümüzde “kentsel alanda kalite ve kimlik” kavramı, üzerinde önemle durulması gereken bir konu haline gelmiştir. Kentlerin kalite ve kimliğini ortaya koyan, en dinamik yaşam odağı alanı olan meydanlar, geçmişten günümüze mekânsal olarak değişim göstermektedir. Bu çalışmada kente bu denli etkisi olan meydanların kalite ve kimlik arayışı için İstanbul’un oldukça önemli lokasyonlarından biri olan, Beşiktaş İskele Meydanı ve yakın çevresi çalışma alanı olarak seçilmiş, alana yönelik fiziksel analizler yapılmış, kimlik kartı oluşturulmuştur. Bölgede farklı zamanlarda yapılan uzun süreli gözlemler kapsamında çalışma alanının nasıl kullanıldığı incelenerek mekân kimliğine katkı sağlayacak öneriler sunulmuştur. Araştırma alanı için Mekânsal kalite parametreleri belirlenmiş ve belirlenen parametreler doğrultusunda alan tespitleri yapılmıştır. “Erişebilirlik ve Bağlantılar”, “Aktiviteler ve Kullanımlar”, “Konfor ve İmaj” ve “Sosyallik”ten oluşan 4 önemli özelliğe dikkat çekilerek bir “Diyagram” oluşturulmuştur.” Mekânsal kalite parametrelerinde ortaya konan bilgiler ışığında, belirlenen somut kalite ölçme göstergelerine ‘+2, +1, -1, -2’ değerleri verilerek alanda olumlu ve olumsuz etkenler tespit edilmeye çalışılmıştır. Meydan ve çevresinin mekân kalitesi ve mekân aktiviteleri arasındaki ilişki hem tarihi, hem de ulaşım-transfer merkezi olması açısından irdelenmeye çalışılmıştır. Kent kimliğinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliği için öneriler getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Research On Urban Identity: Example Of Besiktas Pier Square
2021
Yazar:  
Özet:

The quality and quantity of urban areas in developed countries are accepted as an indicator of civilization and quality of life. Therefore, today the concept of “quality and identity in the urban area" has become an issue that needs to be focused on in a vital way. The squares, the most dynamic areas of life, which reveal the quality and identity of the cities, have changed spatially from past to present. In this study, Beşiktaş Pier Square and its surroundings, one of the most important locations in İstanbul, were chosen as the study areas to find out quality and identity of the squares, which have such an impact on the city itself and the physical analysis of the area was carried out and its identity card was created. Within the scope of long-term observations made in the area at different times, suggestions that would contribute to the space identity were presented examining how the study area is used. Spatial quality parameters for the research area were determined and area detections were made in line with the determined parameters. A "Diagram" was created by drawing attention to 4 important features, "Accessibility and Linked", "Activities and Usage", "Confort and Image" and "Sociability". In system, criteria are scored with 4 different values between -2- and +2. In consideration of the information presented in the "Spatial quality parameter, positive and negative factors were tried to be determined in the area giving "+2, +1, -1, -2" values to the determined concrete quality measurement indicators. The connection between the quality of the square and its surroundings and spatial activities has been tried to be examined both in terms of history and as a transportation-transfer center. Suggestions have been made for the strengthening and sustainability of the urban identity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Bartın Orman Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 2.988
Bartın Orman Fakültesi Dergisi