Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 47
 İndirme 10
Türkiye’nin Dış Ticaret ve İklim Değişikliği Politikaları: SWOT Analizi Yöntemi
2022
Dergi:  
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küresel iklim değişikliği yirmi birinci yüzyıla damgasını vuran ulusal ve uluslararası yeni düzenlemeler gerektiren temel tartışma alanı haline gelmiştir. Küresel iklim değişikliğinin tüm doğayı ve canlıları etkileyecek hale gelmesiyle mevcut kurulu sosyal, ekonomik ve politik düzenin devam ettirilme zorlukları ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda, çalışmada küresel iklim değişikliğinin Türkiye’deki dış ticaret ve üretim üzerindeki etkilerinin tartışılması hedeflenmektedir. Zira Türkiye kalkınma ve sanayileşme yolunda ilerleyen bir ekonomi olarak küresel iklim değişikliği ve bu değişimin politika dönüşümüne maruz kalmaktadır. Türkiye’nin iklim değişikliği ve dış ticarette orta ve uzun vadeli tahminlere dayalı konumunun ne olacağı ana araştırma sorusudur. Çalışmada Türkiye’deki değişimin yönünün tayin edilebilmesi amacıyla nitel bir çalışma yöntemi olarak SWOT analizi kullanılmıştır. SWOT analizi ile Türkiye’nin iklim değişikliği ve uluslararası ticaret politikalarında temel belirleyici değişkenler olarak içsel ve dışsal faktörler ele alınmıştır. Bahsi geçen bu faktörler analizin yapısı gereği güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler olarak dörde ayrılmıştır. Sonuç kısmında ise elde edilen bulgular ile Türkiye’nin orta ve uzun vadeli planlarında yer alması gereken politika önerileri sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Turkey’s Foreign Trade and Climate Change Policies: Swot Analysis Method
2022
Yazar:  
Özet:

Climate change has become a major topic of debate, necessitating new national and international regulations that have left their imprint on the twenty-first century. The difficulties of maintaining the existing established social, economic, and political order have emerged as a result of global climate change affecting all nature and living things. In this context, it is aimed to discuss the effects of global climate change on foreign trade and production in Turkey. Because, as a developing and industrializing economy, Turkey is exposed to global climate change and the policy transformation of this change. The main research question is about Turkey’s position based on medium and long-term forecasts in climate change and foreign trade. In the study, SWOT analysis was used as a qualitative study method to determine the direction of change in Turkey. With the SWOT analysis, internal and external factors are discussed as the main determining variables in Turkey's climate change and international trade policies. These factors are divided into four strengths, weaknesses, opportunities, and threats due to the structure of the analysis. In the conclusion part, the findings and policy recommendations that should be included in Turkey's medium and long-term plans are presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 252
Atıf : 1.239
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi