Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 64
 İndirme 22
Green Computing: A Case Study In A State Organization and Policy Recommendations
2016
Dergi:  
Ege Akademik Bakış Dergisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliği ve küresel ısınma günümüzde insanoğlunun yüzleştiğiönemli çevre sorunlarından biridir. Dünyamız, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olumsuz etkileri ile her geçen gün daha şiddetli yüzleşmektedir. Doğal kaynaklarımız bu şekilde tüketilirse, gezegenimizin orta ve uzun vadede ihtiyaca cevap veremeyeceği tahmin edilmektedir. Bu nedenle, tedbir almak, iş yapış şekillerimizi değiştirmek, doğaya olumsuz etkimizi minimize etmek, önemli bir unsur haline gelmektedir. Bilişim teknolojileri, bu zorlu sorunun çözümündeki anahtar unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojileri, küresel ısınma, iklim değişikliği, sanayi atıkları gibi çevresel tehditler içinönemli mücadele aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’de kamu kurumları, enerji tüketimi, teknolojik ürünlerin satın alınması, kullanımı, süreçlerin iyileştirilmesi adına önemli bir potansiyele sahiptir. Çalışma, kamu bilgi işlem birimlerinin bilgi işlem süreçlerini, yeşil bilişim yaklaşımıyla ele alarak, politika önerileri ortaya koymayı amaçlamıştır. Çalışmada, örnek bir kamu bilgi işlem biriminin sahip olduğu bilgi sistemleri ve teknoloji ile altyapısının bir envanteri çıkarılacaktır. Bu envanterin hâkim elemanlarının muhtemel çevresel etkileri, sistematik bir şekilde değerlendirilecektir. Kamu çalışanlarının yeşil bilgi işlem algısı, kurum içi yeşil bilişim politikası, iletişim teknoloji araçlarının satın alınması, geri dönüşümü, laboratuvarlarının tasarımı, enerji tüketimi, projelerin sanallaştırılması, sunucu odalarının durumu, yeşil üniversite ve kurumlar konusunda yapılabilecekler, literatür çerçevesinde Türkiye’den ve Dünya’dan örnekler ile ortaya konulacaktır. Çalışmanın yeşil bilişim konusunda bireysel ve örgütsel farkındalığı artırması, yeşil bilişim gibi önemli bir konunun yukarıda vurgulanan konular temelinde ele alması açısından önemli olduğu düşünülmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ege Akademik Bakış Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.112
Atıf : 4.676
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini