Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 114
 İndirme 29
XVI. Yüzyılda Orta Anadolu Şehirlerinde Ermeni Varlığı
2020
Dergi:  
ODU Journal of Social Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Ermenilerin Orta Anadolu coğrafyasındaki varlıklarını önce İslam ordularının daha sonra Selçuklu Türklerinin Anadolu’ya gelmesi ile ilişkilendirmek mümkündür. Çünkü bu akınlarla ile birlikte Bizans İmparatorluğu doğu bölgelerindeki topraklarını koruyamaz hale gelmiş, daha gerideki topraklarını güvence altına almak için askeri themalar kurarak, Anadolu’nun doğusundaki Ermenileri, Orta Anadolu, Çukurova ve Maraş bölgesine göç ettirmiştir. Bizans’ın uyguladığı bu göçlerle Ermeniler, daha önce varlık göstermedikleri bölgelerde görünmeye başlamışlardır. Özellikle XI. yüzyılda başlayan göçler, XVI. yüzyıla kadar devam etmiş ve XVI. yüzyılda Osmanlı-Safevi mücadeleleri nedeniyle daha da yoğunluk kazanmıştır. XVI. yüzyılda Orta Anadolu şehirlerinden Ankara, Beypazarı, Divriği, Kayseri, Niğde ve Sivas, Sivrihisar şehir ve kazalarında Ermeni nüfusu tespit edilmektedir. Bu çalışmada Ankara, Beypazarı, Divriği, Kayseri, Niğde ve Sivas, Sivrihisar şehir ve kazalarındaki demografik ve sosyal yapı incelenmiş, şehirlerdeki Müslüman, Ermeni ve diğer gayrimüslim mahalleleri, bu mahallelerdeki nüfus, meslek sahipleri, göç olgusu, şehirlerdeki ekonomik durum ele alınmıştır. Çalışma da şehirlerdeki Ermeni nüfusu Müslüman nüfus ile karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The XVI. Armenian presence in the century's central Anadolu cities
2020
Yazar:  
Özet:

The presence of Armenians in Central Anatolia may be related to the arrival of the Muslim Army and the Seljuk Turks to Anatolia. Due to these attacks, while Byzantines were unable to protect their lands in the eastern regions, they set up military themes to secure their further lands and made Armenians in Eastern Anatolia migrate to Central Anatolia, Çukurova and Maras. With these migrations, Armenians began to appear in regions where they did not exist before. Migrations that began in the 11th century continued until the 16th century. Migrations increased in the 16th century due to the Ottoman-Safavid conflict. In the 16th century, the Armenian population was determined in Ankara, Beypazarı, Divriği, Kayseri, Niğde, Sivas, and Sivrihisar, among the cities of Central Anatolia. The demographic and social structure of these cities were evaluated. Districts of these cities were identified according to Muslim, Armenian, and other non-Muslim populations. Occupations, migration phenomenon, and economic situation in these cities were also discussed. The Armenian population in the cities was evaluated in comparison with the Muslim population.

Anahtar Kelimeler:

Armenians In Central Anatolia In The 16th Century
2020
Yazar:  
Özet:

The presence of Armenians in Central Anatolia may be related to the arrival of the Muslim Army and the Seljuk Turks to Anatolia. Due to these raids, while Byzantines were unable to protect their lands in the eastern regions, they set up military themes to secure their further lands and made Armenians in Eastern Anatolia migrate to Central Anatolia, Çukurova and Maras. With these migrations, Armenians started to appear in regions where they did not exist before. Migrations that started in the 11th century continued until the 16th century. Migrations increased in the 16th century due to the Ottoman-Safavid conflict. In the 16th century, the Armenian population was determined in Ankara, Beypazarı, Divriği, Kayseri, Niğde, Sivas, and Sivrihisar, among the cities of Central Anatolia. The demographic and social structure of these cities were evaluated. Districts of these cities were identified according to Muslim, Armenian, and other non-Muslim populations. Occupations, migration phenomenon, and economic situation in these cities were also discussed. The Armenian population in the cities was evaluated in comparison with the Muslim population.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






ODU Journal of Social Sciences Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.021
Atıf : 2.294
ODU Journal of Social Sciences Research