Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 80
 İndirme 23
Coğrafya Öğretmenlerinin Harita Kavramına İlişkin Metaforları
2014
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın temel amacı coğrafya öğretmenlerinin haritaya ilişkin algılarının metafor analizi yöntemiyle incelenmesidir. Araştırmada olgu bilim deseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2012–2013 eğitim-öğretim yılında, İstanbul il merkezindeki çeşitli liselerde coğrafya öğretmenliği yapan 116 kişi oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak hazırlanan formda “Harita” kavramına ilişkin algıları ortaya çıkarmak için katılımcılardan “Harita… gibidir, çünkü…” cümlesini tamamlamaları istenmiştir. Toplanan verilerin analizinde nitel analiz tekniklerinden içerik analizi kullanılmıştır. Çalışmaya katılan coğrafya öğretmenleri “Harita” kavramına yönelik olarak 59 farklı metafor (Dedemin bastonu, rehber, pusula, coğrafyanın şifresi, göz, vücuttaki damarlar vb) üretmişlerdir. Bu sonuç, “Harita” kavramının sadece tek bir metafor ile bir bütün olarak açıklanabilmesinin mümkün olmadığını göstermektedir. Coğrafya öğretmenlerinin ileri sürdüğü metaforlar ortak özellikleri bakımından irdelenerek 4 farklı kavramsal kategori altında toplanmıştır. Bunlar: (1) Yol gösterici ve rehber, (2) Bilgi verici, (3) Yaşamı kolaylaştırıcı ve (4) Coğrafya bilimine yardımcı.

Anahtar Kelimeler:

The Map Concept of Geographic Teachers
2014
Yazar:  
Özet:

The main purpose of this research is to study the perceptions of geography teachers about the map by using the metaphor analysis method. The research has been used by the scientific system. The study’s work group consists of 116 people in the 2012-2013 educational year, teaching geography in various high schools in the center of the province of Istanbul. In the form prepared as a data collection tool in the study, participants were asked to complete the phrase "Map is like... because..." to reveal the perceptions of the concept of "Map". In the analysis of the collected data, content analysis is used from the quality analysis techniques. The geography teachers who participated in the study produced 59 different metaphors towards the concept of "Map" (the grandfather's stick, guide, puzzle, the code of the geography, the eye, the vessels in the body, etc.). This outcome shows that the concept of "Map" cannot be explained as a whole by a single metafor. The metaphors that geographical teachers advance have been gathered under four different conceptual categories in terms of common characteristics. These are: (1) guide and guide, (2) informative, (3) life-facilitating and (4) geographical science assistant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 2.035
International Journal Of Eurasia Social Sciences