Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 5
Çağdaş Batı Kültürü ve AB Medeniyetinin Egemenliği Üzerine Çok Disiplinli Bir Değerlendirme
2022
Dergi:  
Medeniyet Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Soğuk Savaş'tan sonra, Medeniyetler Çatışması tezi, Batı ile Müslümanlar arasındaki çatışmayı savunmuştur. Samuel Huntington, İslam ile Batı arasındaki çatışmayı meşrulaştırmada ve desteklemede etkili olmuştur. Bu teoriye göre çatışmalar ideolojiler ve devletler arasında değil, kültürel ve dini nedenlerden kaynaklanacaktır. Özellikle Batı ve İslam medeniyetleri arasında çatışmalara sahne olacaklardır. Ulus-devletler küresel sistemin ana aktörleri olmaya devam etseler de, geleneksel egemenlik yapıları aşınacak ve temel işlevlerini medeniyet çatısı altında sürdürecektir. Bu teori tartışılırken istatistikler, Soğuk Savaş sonrası batı ülkelerinde üyeleri sürekli artan Müslümanlara karşı İslamofobi adı verilen sosyal, kültürel, ekonomik ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğün geliştirildiğini ortaya koymaktadır. Bu makale, Said Nursi'nin Risale-i Nur külliyatında “Avrupa Medeniyeti” ile ilgili iddiaların teoloji, tarih, ekonomi ve siyaset alanlarında multidisipliner bir yaklaşımla Avrupa'da yükselen İslamofobi ile Medeniyetler Çatışması tezi arasındaki ilişkiyi incelemektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Multidisciplinary Assessment On The Dominance Of Contemporary Western Culture and Eu Civilization
2022
Yazar:  
Özet:

After the Cold War, the Clash of Civilizations thesis defended conflict between the West and Muslims. Samuel Huntington was instrumental in legitimizing and supporting the conflict between Islam and the West. According to this theory, conflicts will arise from cultural and religious reasons, not between ideologies and states. They will be the scene of clashes, especially between Western and Islamic civilizations. Although nation-states continue to be the main actors in the global system, their traditional sovereignty structures will erode, continuing their essential functions under the umbrella of civilization. While this theory is being discussed, statistics reveal that social, cultural, economic discrimination and intolerance, called Islamophobia, is being developed against Muslims, whose members are constantly increasing in western countries after the Cold War. This article examines the relationship between Islamophobia, rising in Europe, and the Clash of Civilizations thesis, with a multidisciplinary approach of theology, history, economics, and politics of assertions done in the Risale-i Nur Collection writings by Said Nursi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Medeniyet Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 329
Medeniyet Araştırmaları Dergisi