Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 91
 İndirme 22
KARAİSALI’DA (ADANA) YERLEŞİK HAYATA GEÇMİŞ KONAR-GÖÇERLERİN KIR MESKENLERİNİN KÜLTÜREL COĞRAFYA ANALİZİ
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Kırsal meskenler geleneksel olarak büyük önem verilen, çevre-insan etkileşiminin en çarpıcı örneklerini yansıtırlar. Bu çevreyle uyumlu meskenler, yerleşmelerin kırsal karakterinin en önemli somut kültür unsurlarıdır. Bu çalışmada yer alan Adana Karaisalı ilçesinin köylerindeki geleneksel kırsal meskenler, kültürel coğrafya açısından incelenecektir. Ancak son derece önemli olan kültür unsuru bu meskenler, günümüzde yalnızca yaşlıların kaldığı kırsal meskenler olarak varlıklarını sürdürmektedir Bundan dolayı, çalışmanın ağırlık noktasını Karaisalı ilçesi kırsal mesken kültürü ve bu meskenlerin inşasında doğal ortam ile beşeri unsurların etkisi araştırılmıştır. Karaisalı ilçesinin geleneksel kırsal meskenlerinin kültürel, ekolojik, fiziki çevre unsurları, ekonomik fonksiyonlarıyla ele alınmış olup, bu meskenlerin yapı tarzlarının günümüz betonarme yapılarıyla entegrasyonu incelenmiştir. Çalışma gezi-gözlem metoduyla desteklenmiş, görsellerle zenginleştirilmiştir. Bu çalışmada, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı köylerde yaşayan konar-göçerlerin ikamet ettiği geleneksel kır meskenleri araştırılmıştır. Konar-göçer Türk kültürünün derin izlerini taşıyan bu meskenler, insan-kültür, mekân perspektifinden ele alınmış ve kültürel açıdan sahip olduğu değerler üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.568
Journal of Social and Humanities Sciences Research