Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 19
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Öncesi ve Sonrası Öğretmen Adaylarının İdeal Öğretmen Algıları
2019
Dergi:  
Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına (PFESP) katılan öğretmen adaylarının programa başlamadan önceki ideal öğretmen algıları ile program sonundaki algılarını betimlemektir. Bu araştırmaya 12 farklı lisans programından mezun ve son sınıf öğrencisi olan toplam 171 aday katılmıştır. Öğretmen adaylarının PFSEP öncesi ve sonrası ideal öğretmen algıları açık uçlu görüşme formları ile elde edilmiştir. Veri çözümlemesi için içerik analizi yapılmıştır. Bulguların şu temalarda toplandığı görülmektedir: Mesleki donanım, kişisel özellikler ve iletişim becerileri. Temaların altındaki kodlar ağırlıklı görüşlere göre sıralanmıştır. Mesleki donanım: Güçlü bir pedagojik formasyon bilgisi, alanda uzmanlık, mesleki gelişime ayak uydurma, eğlenceli ders işleme, mesleği sevme, etkili sınıf yönetimi, öğrenciye rehber olma, öğrenciyi tanıma, öğrenciye örnek olma, problem çözme, genel kültüre sahip olma, düzgün konuşma. Kişisel özellikler: Öğrenmeye açık, sevecen, anlayışlı, farklı fikirlere saygılı, sabırlı, sağlam karakterli, çağdaş, çalışkan, adil, coşkulu, güler yüzlü, teknoloji ile ilgili, vatansever, özverili. İletişim becerileri: Etkili iletişim kurma, empati kurma, iyi bir dinleyici olma, öğrenci ihtiyaçlarına duyarlı olma. Öğretmen adaylarının ideal öğretmende olması gereken mesleki donanım algılarında PFSEP sonrasında artış olmasına rağmen, kişisel özellikler ve iletişim becerileri algılarında ise fazla bir değişim olmamıştır. Bu sonuçlar PFSEP’nın öğretmen yetiştirmedeki niteliğinin tartışılmasında dikkate alınmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

The Ideal Teacher Perceptions of Teacher Candidates Before and After Pedagogical Training Certificate Program
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to describe the teaching candidates who participate in the Pedagogical Training Education Certificate Program (PFESP) with the ideal teaching perceptions before the program begins with the perceptions at the end of the program. The study included a total of 171 candidates who graduated from 12 different undergraduate programs and were graduates from the final class. Teacher candidates’ ideal teacher perceptions before and after PFSEP are obtained through open-end interview forms. Analysis of data is done. The findings appear to be gathered on the following topics: professional equipment, personal characteristics and communication skills. The codes under the topics are ranked according to the critical opinions. Professional equipment: Strong pedagogical formation knowledge, expertise in the field, footsteps to professional development, fun course processing, love the profession, effective class management, being a student guide, recognizing the student, being a student example, solving problems, having a general culture, proper speech. Personal characteristics: open to learning, loving, understandable, respectful to different ideas, patient, solid character, contemporary, working, fair, enthusiastic, laughing face, related to technology, patriotic, dedicated. Communication skills: Effective communication, empathy, being a good listener, being sensitive to student needs. Despite the increase after PFSEP in the professional equipment perceptions that teachers candidates should be in the ideal teacher, there has been no much change in the perceptions of personal characteristics and communication skills. These results should be taken into account when discussing the quality of PFSEP in teaching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 313
Atıf : 548
Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi