Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 3
İngilizce Öğretmenlerinin Proje Tabanlı Öğrenmeye Yönelik İnanç ve Tutumları
2019
Dergi:  
SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılandırmacı yaklaşımın 2004 yılında benimsenmesi ile birlikte, Proje Tabanlı Öğrenme gibi öğrenci merkezli öğrenme modelleri önem kazanmaya başlamıştır. Proje Tabanlı Öğrenme, öğrencileri proje çalışmaları ve grup çalışmaları ile bilgi keşfetmeye teşvik eden bir yöntemdir. Proje Tabanlı Öğrenme, öğrenciler için işbirliğine dayalı bir öğrenme ortamı yaratarak sürece aktif olarak katılmalarını sağlayan, proje sonunda bir ürünün meydana geldiği bir öğrenme yöntemidir. Proje Tabanlı Öğrenme ile ilgili birçok çalışma olmasına rağmen, öğretmenlerin Proje Tabanlı Öğrenmeye yönelik inançlarını ve tutumlarını araştıran çalışmaların sayısı sınırlıdır. Bu nedenle, bu araştırma, İngilizce öğretmenlerinin Proje Tabanlı Öğrenmeye yönelik tutum ve inançlarını araştırmayı amaçlamaktadır. Bu çalışmaya toplamda 25 İngilizce öğretmeni katılmıştır. Çalışmada nitel bir araştırma deseni kullanılmış ve veriler yarı yapılandırılmış görüşmelerle toplanmıştır. Veri analizinde bölümünde içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, katılımcı öğretmenlerin Proje Tabanlı Öğrenmeye ilişkin olumlu inanç ve tutumları olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca katılımcı öğretmenlerin Proje Tabanlı Öğrenmeyi, geleneksel metotlarla kıyaslandığında daha etkili buldukları, sınıflarında kullanmayı tercih ettikleri ve Türk okullarında uygulanmasını istedikleri de ortaya çıkarılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

English Teachers’ Beliefs and Attitudes Towards Project-based Learning
2019
Yazar:  
Özet:

Since the implementation of the constructivist approach in 2004, student-centered learning models such as Project-Based Learning have started to gain importance. Project-Based Learning is a method which promotes students to discover information by project works and group works based on themes or topics unlike specific language tasks. Project-Based Learning creates a cooperative learning environment for learners and allows students to participate the process actively. A product emerges at the end of the project. Although there are many studies about Project-Based Learning, the number of studies investigating teachers' beliefs and attitudes towards Project-Based Learning are limited. Therefore, this research aims to explore the attitudes and beliefs of English teachers towards Project-Based Learning. A total of 25 English teachers from Turkey participated in this study. A qualitative research design was employed by the researcher and the data was collected through semi-structured interviews. In data analysis part, content analysis method was used. According to the research results, it was found that participant teachers have positive beliefs and attitudes towards Project-Based Learning. It has also been revealed that participants find Project-Based Learning more effective when it is compared to traditional methods, prefer to use it and want it to be implemented in Turkish schools.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 606
SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi