Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 103
 İndirme 39
Calisanlarin Sosyal Destek Duzeyleri̇ İle Algiladiklari Performanslari Arasindaki̇ İli̇ski̇ni̇n İncelenmesi̇: Tokat İl Emni̇yet Mudurlugunde Bi̇r Arastirma
2017
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bireyin iş yaşamında oluşabilecek olumsuz davranışlarını ortadan kaldırmak, yeni davranışlar kazanmasını sağlamak ve işe ilişkin performansını artırmak için psikolojik olarak hazır olması gerekmektedir. Bu kapsamda sosyal destek bireyin psikolojik çevresinde yer alır ve bireyin performansı için son derece önemlidir. Bireyin çevresinden yeterli düzeyde sosyal destek görüp göremediğine bağlı olarak performansında anlamlı değişimler olduğu yazındaki bazı çalışmalarda belirtilmektedir. Sosyal destek, bireyin çevresinden (aile, arkadaş, özel kişi) elde ettiği sosyal ve psikolojik destek olarak tanımlanabilir. Bireysel performans ise, çalışanların, belirlenen hedefleri gerçekleştirmek için harcadıkları çaba ve sergilemiş oldukları eylemlerin sonucunda hedeflerine ulaşma derecesi, bireyin belirlenen hedef ve standartlara ne ölçüde ulaşabildiğinin göstergesi, bireyin görev ve sorumluluklarını yerine getirirken gösterdiği etkililik şeklinde tanımlanmaktadır. Bu çalışmanın amacı, emniyet teşkilatındaki çalışanların algıladıkları sosyal destek düzeyleri ile algıladıkları performansları arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Araştırmanın örneklemi, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 369 çalışandan oluşmaktadır. Araştırmada, Çok Boyutlu Algılanan Sosyal Destek Ölçeği ve Algılanan Performans Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde; faktör, güvenilirlik, korelasyon ve regresyon analizlerinden yararlanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, çalışanların algıladıkları sosyal destek düzeylerinin algıladıkları performansları üzerinde pozitif yönlü ve anlamlı bir etkisinin olduğu saptanmıştır. Bu bulgulara bağlı olarak sosyal desteğin aile, arkadaş ve özel kişi olarak belirlenen alt boyutlarının çalışanların algıladıkları performansları üzerindeki pozitif yönlü ve anlamlı etkisi tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Examining The Relationship Between Social Support Levels Of Employees and Their Perceived Performance: A Research In Police Department In Tokat Province
2017
Yazar:  
Özet:

The individual have to be prepared psychologically for removing the negative behaviors that may arise in the business life, for acquiring new behaviors and for increasing the performance related to work. In this context, social support takes place in the psychological environment of the individual and is extremely important for his performance. Some studies show that there are significant changes in performance of an individual depending on whether or not the individual has a sufficient social support from the environment. Social support can be defined as the social and psychological support obtained from the environment (family, friend, special person) of the individual. Individual performance is defined as the degree to which employees reach their objectives as a result of the efforts they undertake to achieve the specified goals and the actions they demonstrate, the degree to what extent the individual achieves the specified goals and standards, and the effectiveness of the individual in performing his duties and responsibilities. The purpose of this study is to examine the relationship between the levels of percived social support and perceived performance of employees in the police force. The sample of the research consists of 369 employees working in Police Department in Tokat Province. Multidimensional Perceived Social Support Scale and Perceived Performance Scale were used in the research. In evaluating the data, factor, reliability, correlation and regression analysis were utilized. According to the findings, it was found that perceived social support levels of employees have a positive and significant effect on their perceived performances. Based on these findings, with its subdimensions (family, friend, special person) the positive and significant effect of social support on perceived performance of employees was determined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.279
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini