Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 47
 İndirme 20
Üniversite Öğrencilerinin Duygusal Öz-Yeterlik ile Sıkıntıya Dayanma Düzeyi İlişkisi
2019
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, üniversite öğrencilerinin duygusal öz-yeterlik ile cinsiyet, kardeş sayısı, anne baba tutumu, sosyo-ekonomik düzey ve sıkıntıya dayanma düzeyi arasındaki ilişki incelenmiştir.  Araştırmada ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini, 287’si kadın, 103’ü erkek olmak üzere toplam 390 üniversite öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Kişisel Bilgi Formu, Duygusal Öz-Yeterlik Ölçeği ve Sıkıntıya Dayanma Ölçeği uygulanmıştır. Araştırmada T-testi, tek yönlü Varyans Analizi (One Way Anova), Pearson Momentler Çarpım Korelasyon Katsayısı ve Basit Doğrusal Regresyon Analizi teknikleri kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda, cinsiyetin, kardeş sayısının, anne baba tutumunun ve sosyo-ekonomik durumun duygusal öz-yeterlik düzeyi üzerinde etkisinin olmadığı, duygusal öz-yeterlik ile sıkıntıya dayanma düzeyi arasında anlamlı ve pozitif yönde bir ilişki olduğu ve sıkıntıya dayanmanın duygusal öz-yeterlik düzeyini anlamlı bir şekilde yordadığı bulunmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Üniversite Öğrencilerinin Duygusal Öz-Yeterlik ile Sıkıntıya Dayanma Düzeyi İlişkisi
2019
Yazar:  
Özet:

This study examined the relationship between the emotional self-sufficiency of university students and gender, brotherhood, parent attitude, socio-economic level, and the level of resistance to trouble.  Relational scan model was used in the research. The sample of the study consisted of a total of 390 university students, including 287 women and 103 men. The research has applied the Personal Information Form, the Emotional Self-Capacity Scale and the Difficult Resistance Scale as a data collection tool. The study used T-tests, one-way Varians Analysis (One Way Anova), Pearson Moments Fragment Correlation Screening and Simple Real Regression Analysis techniques. The study found that gender, brothers and sisters, parent attitude and socio-economic status have no influence on the emotional self-sufficiency level, that there is a meaningful and positive relationship between emotional self-sufficiency and the level of suffering, and that suffering affects the emotional self-sufficiency level.

Relationship Between Emotional Self-efficacy and Distress Tolerance Of University Students
2019
Yazar:  
Özet:

In this research, the relationship between university students’ emotional self-efficacy and age, the number of sibling, parental attitude, socio-economic level and distress tolerance were investigated. Relational model was used in the research. The research sample consists of 390 students, 287 of whom are female and 103 of whom are male. In this research, Personal Information Form, Emotional Self-Efficacy Scale and Distress Tolerance Scale were used as data collection tools. The data were analyzed with T-Test, One Way Anova Analysis, Pearson Momentler Crossing Correlation Technique and Simple Linear Regression techniques. As a result of this research, there was no significant effect of gender, number of siblings, parental attitude and socio-economic status on emotional self-efficacy, and that there was a significant and positive relationship between emotional self-efficacy and the level of distress tolerance. The level of distress tolerance significantly predicted emotional self-efficacy level. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.189
Atıf : 4.793
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi