Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 12
OKUMA VE GÖRSEL OKUMANIN BİR METNİN ANA DÜŞÜNCESİNİ BULMA İLE METNİ ANALİZ ETME ÜZERİNE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ
2015
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, “Okuma Kültürü” temasındaki bir metnin ana düşüncesini bulmada ve metni analiz etmede yazılı ve görsel metinlerden hangilerinin daha etkili olduğunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Tarama modelinin kullanıldığı araştırmanın çalışma grubunu 2012- 2013 öğretim yılında Kilis ili merkez okullarından Gazi İlköğretim Okulunun 6-B sınıfına devam eden 33 öğrenci oluşturmuştur. Araştırmada biri görsel diğeri yazılı olmak üzere iki farklı metin kullanılmıştır. Çalışma grubunu oluşturan öğrencilerden bu metinlerin ana fikrini bulmaları ve metne ilişkin görüş bildirmeleri istenmiştir. Elde edilen bulgular, okuma becerileri sürecinde önemli bir yere sahip olan öğrenme, yorumlama, tartışma ve eleştirel düşünme becerilerine göre betimsel analiz yöntemiyle incelenmiştir. Araştırmanın sonucuna göre yazılı metnin ana düşüncesini bulma konusunda öğrenciler karikatür metnine kıyasla yazılı metinde daha başarılıdırlar. Ancak yorumlama konusunda karikatür metnindeki başarı yazılı metinde tam olarak sağlanamamıştır. Eleştirel düşünme becerisinde öğrenciler, yazılı metni okumada daha fazla başarı göstermişlerdir. Araştırma ve tartışma becerilerinde ise her iki metinde de öğrenciler çok büyük başarı gösterememişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 421
Atıf : 1.305
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi