Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
COVID-19 Pandemisi Döneminde Türkiye’de Yükseköğretim: 13bin Öğrenci ile Yapılan Anket Sonuçları Bazında bir Ülke Profili
2021
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Mart 2020'de ortaya çıkan COVID-19 salgını nedeniyle Türk Yükseköğretim sistemi, çevrimiçi eğitime hızlı bir geçiş yapmak durumunda kalmıştır. Bu çalışma, salgın döneminde üniversite öğrencilerinin çevrimiçi eğitim memnuniyetini etkilemesi muhtemel faktörleri belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, Türkiye'deki üniversitelere kayıtlı 13 binden fazla öğrenci ile yapılan kapsamlı anket çalışması ile elde edilen bulgular kullanılarak öğrenci, akademisyen ve kurumlarla ilişkili çeşitli faktörlerin varlığı ortaya konulmuş ve tartışılmıştır. Bulguları destekleyen çoklu regresyon analizi sonuçları Ekler kısmında verilmiştir. Bulgular ışığında yükseköğretim paydaşlarına yönelik politika önerileri sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Online Tertiary Education During The Covid-19 Pandemic In Turkey: A Country Profile Based On Survey With 13 Thousand Students
2021
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Turkish higher education system experienced a rapid shift to online education due to the COVID-19 outbreak in March 2020. The present study aims at identifying countrywide variations in online education applications at the aggregate level with the help of a large survey conducted with over 13 thousand participants registered in Turkish universities. Findings are presented in a structured framework aiming to distinguish student-, faculty member-, and institution-related factors that would presumably drive students’ satisfaction of online education during the pandemic. Preliminary results of multiple regression analysis in support of findings are complementarily supplemented in Appendix. Investigation of these factors provides important policy suggestions to higher education affiliates.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.251
Sosyoekonomi