Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 91
 İndirme 70
Lise Öğrencilerinin Sosyal Ağları Kullanma Sıklığına Göre Sosyal Ağları Eğitim Amaçlı Kullanmaya Yönelik Tutumlarının İncelenmesi
2019
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal ağların eğitim amaçlı kullanımını inceleyen bu çalışmanın iki amacı vardır. Bu amaçlardan ilki, öğrencilerin sosyal ağların eğitim amaçlı kullanımına yönelik tutumlarını belirlemede kullanılacak bir ölçek geliştirmektir. Diğer amacı ise lise öğrencilerinin,yaygın olarak kullanılan sosyal ağları kullanma sıklıklarına göre sosyal ağların eğitim amaçlı kullanımlarına yönelik tutumlarını (SAEAKYT) karşılaştırmaktır. Öğrencilerin sosyal ağları kullanma sıklıklarına göre SAEAKYT’ları genel tarama yöntemi ile incelenmiştir. Araştırmaya 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Siirt’te 3 farklı okul türünde okuyan 352 öğrenci katılmış ve 21 maddelik 5’li likert tipinde bir ölçek geliştirilmiştir. Ölçek; davranış boyutu, bilgi boyutu ve duygu boyutu olarak adlandırılan 3 alt boyuttan oluşmakta ve varyansın yaklaşık %58’ini açıklamaktadır. Ölçeğin Cronbach Alpha katsayısı .93 olarak hesaplanmıştır. Doğrulayıcı faktör analizi ile elde edilen uyum indeksleri kabul edilebilir sınırlardadır. Araştırmada Youtube sosyal paylaşım ağını kullanma sıklığına göre öğrencilerin SAEAKYT puanları ortalaması çok kullananların lehine anlamlı olarak farklılaştığı belirlenmiştir. Facebook, Twitter, Instagram ve Whatsapp kullanım sıklığına göre SAEAKYT puan ortalamaları arasında anlamlı bir farklılık bulunmamıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Review Of Attitudes To Use Social Networks For Educational Purposes According To The Frequency Of High School Students Using Social Networks
2019
Yazar:  
Özet:

This study, which studies the use of social networks for educational purposes, has two objectives. The first of these objectives is to develop a scale to be used to determine the attitudes of students towards the use of social networks for educational purposes. The other goal is to compare high school students’ attitudes towards the use of social networks for educational purposes (SAEAKYT) according to the frequency of use of social networks that are widely used. According to the frequency of students using social networks, SAEAKYTs have been studied by the general scan method. In the study, 352 students who studied in 3 different types of schools in Siirt in the 2017-2018 educational year and a scale in the likert type of 21 materials 5 was developed. The scale consists of three subdimensions, known as behavior size, information size and emotional size, and describes approximately 58% of the variance. The Cronbach Alpha ratio is .93. The conformity index obtained by verifying factor analysis is within acceptable limits. According to the frequency of use of the YouTube social sharing network, the study found that the student’s average SAEAKYT scores varied significantly in favor of those who use a lot. Facebook, Twitter, Instagram, and Whatsapp use frequency did not make a significant difference between the SAEAKYT score average.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 654
Atıf : 6.643
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini