User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 2
Üniversite Öğrencilerinde Flört Şiddetine Yönelik Tutum, Duygu Düzenleme Stratejileriyle İlişki Doyumunun İncelenmesi
2023
Journal:  
Yaşadıkça Eğitim Dergisi
Author:  
Abstract:

Özet Bu çalışmanın amacı üniversite öğrencilerinde flört şiddetine yönelik tutum ile duygu düzenleme becerileri ve romantik ilişki doyumunun incelenmesidir. Bu araştırmada, araştırma grubu 351 üniversite öğrencisinden oluşmaktadır. bu araştırmada veri toplama aracı olarak Kişisel Bilgi Formu, Flörtte Şiddete Yönelik Tutum Ölçekleri, Bilişsel Duygu Düzenleme Ölçeği ve İlişki Değerlendirme Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde bağımsız örneklemler için t testi, korelasyon ve regresyon analizi kullanılmıştır. Analizler sonucunda ilişki doyumunun cinsiyete göre anlamlı düzeyde farklılaşmadığı ancak partnere şiddet uygulama ve partner şiddetine maruz kalmaya göre anlamlı düzeyde farklılaştığı görülmüştür. Analiz sonuçlarında ilişki doyumu ile flört şiddetine yönelik tutumlar arasında negatif yönde ilişkiler elde edilmiştir. İlişki doyumu ile bilişsel duygu düzenleme becerilerinden kendini suçlama ve plana tekrar odaklanma arasında pozitif yönde; kabul etme, yıkım ve diğerlerini suçlama arasında negatif yönde ilişkiler bulunmuştur. Son olarak araştırmada flört şiddetine yönelik tutum ve bilişsel duygu düzenlemenin romantik ilişki doyumundaki toplam varyansın %30’unu açıkladığı sonucuna ulaşılmıştır.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Yaşadıkça Eğitim Dergisi

Journal Type :   Ulusal

Yaşadıkça Eğitim Dergisi