User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 74
 Downloands 10
Futbol Kulüplerinde Marka Yönetimi: Kurumsal İletişim Aracı Olarak Twitter
2021
Journal:  
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Futbol kulüpleri her ne kadar spor hizmeti veren isimler olarak görülse de aynı zamanda ticari faaliyetleri olan, piyasalarda yer edinmiş ve gerçekleştirdiği her adım kamuoyunda kolayca gündem olabilen markalardır. Futbol kulüplerinin çok sayıda taraftarı ve müşterisi bulunmaktadır. Bu nedenle kulüplerin iç kurumsal iletişimi önemli olduğu kadar dış kurumsal iletişimi de önemlidir. Kulüplerin marka yönetimi çatısı altında sosyal medya aracılığıyla iç ve dış kurumsal iletişimi nasıl kullandıkları değerlendirilmiştir. Bu çalışmada, marka yönetimi kavramı çerçevesinde örneklem grubunu oluşturan futbol kulüplerinin kurumsal iletişim aracı olarak sosyal medya hesaplarından Twitter hesabında yaptıkları paylaşımların içerik analizi yapılarak benzerlik ve farklılıklarının karşılaştırması yapılmıştır. Futbol kulüplerinin resmi Twitter hesabında paylaşmış oldukları Tweetlerde hangi içeriklere ağırlık vererek paylaşım yaptıkları ve paylaşılan Tweetlerin kulübün taraftarları ya da sosyal medya kullanıcıları tarafından ne kadar ilgi ile karşılaştığını belirlemek amaçlanmıştır. Çalışmanın verileri futbol kulüplerinin resmi Twitter hesaplarından paylaşılan içeriklerin belirlenen sezon içi dönem ve sezon dışı dönem içerisindeki tarih aralıklarında toplanılıp MS Excel programı aracılığı ile kategorilere ayrıştırılmıştır. Çalışmanın bulgularını futbol kulüplerinin resmi Twitter hesaplarından paylaşılan içeriklerin marka özelliklerine göre Tweet sayıları ve yüzdelik rakamlarının karşılaştırıldığı tablolar oluşturmaktadır. Marka özelliği olan kategorilerde paylaşılan Tweetlerin örneklem grubunda yer alan takımların paylaşmış oldukları Tweet sayıları ve yüzdelik dilimlerinin takımlar arasında karşılaştırıldığı tablo ortaya çıkmıştır. Marka özelliği olan kategorilerde paylaşılan Tweetlerin örneklem grubunda yer alan takımların paylaşmış oldukları Tweetlerin takım taraftarları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından ne kadar etkileşim aldığı ve toplam etkileşim sayısı içerisindeki her kategorinin yüzdelik dilimlerinin karşılaştırıldığı tablo gösterilmektedir. Sonuç olarak araştırmaya dâhil edilen futbol kulüplerinin, sosyal medya uygulayıcıların sezon içi ve sezon dışı dönemlerde ağırlıklı olarak Oyuncu kategorisinde paylaşım yapmayı tercih ettikleri ve takipçilerin en çok etkileşimi bu içeriklere gösterdiği belirlenmiştir.

Keywords:

Brand Management in Football Clubs: Twitter as an Enterprise Communication Tool
2021
Author:  
Abstract:

Although football clubs are seen as names that provide sports services, they are also trademarks that have commercial activities, are placed in the markets and can easily be agenda in the public every step they take. Football clubs have a lot of fans and customers. Therefore, the internal corporate communication of the clubs is as important as the external corporate communication is also important. Under the brand management roof, the clubs have been evaluated how they use internal and external corporate communication through social media. In this study, the comparison of similarities and differences of the social media accounts of football clubs that form a sample group within the framework of the brand management concept was made by making content analysis of the social media accounts they share on Twitter. The goal is to determine the content they share in the tweets they share on their official Twitter account and how much the shared tweets are attracted by the club’s fans or social media users. The data of the study was collected in the specific dates intervals of the content shared from the official Twitter accounts of the football clubs and divided into categories through the MS Excel program. The findings of the study are tables compared with Tweet numbers and percentage numbers according to the brand characteristics of content shared from the official Twitter accounts of football clubs. The tables of Tweets shared in categories with brand characteristics showed the number of Tweets shared by the teams in the sample group and the percentage scores compared between the teams. The table shows how much Tweets they shared in the sample group of Tweets shared in the categories that have a brand feature and how much interaction Tweets shared by team fans and social media users and how much percentage of each category in the total number of interactions is compared. As a result, the research found that football clubs, social media practitioners prefer to share mainly in the Player category during the seasonal and non- seasonal periods, and the followers most interacted with these content.

Keywords:

0
2021
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 256
Cite : 1.168
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi