User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 39
 Downloands 8
Futbolda sosyal rekabet devri: Deloitte Futbol Para Ligi’ne giren kulüplerin sosyal medya içerikleri
2018
Journal:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada, dünya genelinde birbirinden bağımsız firmalarda çalışan binlerce profesyonelin karşılıklı iş birliği içinde denetim, danışmanlık, kurumsal finansman, kurumsal risk yönetimi ve vergi ile ilgili hizmetleri müşterilerine sunan Deloitte firmasının her yıl yayınladığı 2015/2016 Futbol Para Ligi’ndeki ilk 20 futbol kulübünün sosyal medya içeriklerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada betimsel analiz yönteminden yararlanılmış, kulüplerin sosyal medyada yer alan; Google+, Facebook, Instagram ve Twitter hesapları tek tek incelenerek paylaşım çeşitlilikleri belirli tema ve alt temalarda toplanmıştır. Araştırma neticesinde kulüplerin değerlendirilmeye alınan sosyal medya hesaplarında 23 farklı ana tema ve 94 alt temada içerik paylaşımında bulundukları ve en fazla; maç günü, etiketleme, bilgilendirme, antrenman, hikâye, etkileşim, özel grafik ve kutlama-tebrik-anma ana temalarında, en az ise diğer dillerde paylaşım, mizah, konum bildirimi ve duygu paylaşımı temalarında içerik paylaştıkları tespit edilmiştir. Günümüzde sosyal medya tüm organizasyonlar için olduğu gibi kitleleri peşinden koşturan spor fenomeni için de önemli bir iletişim ortamıdır. Sosyal medyanın iletişimdeki benzersiz kabiliyeti özellikle küresel birer marka olan organizasyonlar için de ticari fırsatlar sunmaktadır. Finansal raporlara bakıldığında küresel rekabette öne çıkmak isteyen kulüplerin sportif başarıları ile gelir düzeyleri arasında pozitif bir ilişki gözlemlenmektedir. Sürdürülebilir finansal başarı için kulüplerin pazarlama odaklı iletişim çalışmalarına önem vermesi gerektiği söylenebilir. Bu nedenle futbol kulüplerinin gelişim çizgisinin mevcut iletişim teknolojilerini kullanabilme becerileri ile ilişkili olacağı ve kulüplerin diğer büyüme tedbirleri yanında sosyal medya faktörü üzerinde de ısrarla durmaları ve ihmal etmemeleri gerektiği düşünülmektedir. Sonuç olarak değerlendirmeye alınan kulüplerin, sosyal medya kanallarını taraftarıyla bütünleşmek ve etkileşimi sağlayabilmek için birbirinden farklı içeriklerle zenginleştirmeye çalıştıkları tespit edilmiştir

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 774
Cite : 7.371
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi