User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 4
Finansal Gelişmişlik Ekonomik Özgürlüğün Bir Nedeni Midir?: OECD Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama
2024
Journal:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada ülkelerin finansal gelişmişlik düzeyleri ile ekonomik özgürlükleri arasındaki nedensellik ilişkisinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla OECD’ye üye 27 ülkenin 1995-2018 yılları arasındaki finansal gelişmişlik ve ekonomik özgürlük endeksleri verileriyle Dumitrescu Hurlin nedensellik testi yapılmıştır. Değişkenler arasındaki Granger nedensellik incelemesi yapılmadan önce veriler için yatay kesit bağımlılığı ve homojenlik testleri yapılmış ve değişkenlerin yatay kesit bağımlı olduğu ve parametrelerinin heterojen olduğu sonucuna varılmıştır. Bu bulgularla değişkenlerin birim kök testleri için ikinci nesil birim kök testi yapılmış ve değişkenlerin seviye değerlerinde durağan oldukları tespit edilmiştir. Yapılan Dumitrescu Hurlin nedensellik testi sonucunda finansal gelişmişlikten ekonomik özgürlüğe doğru tek yönlü bir nedensellik ilişkisinin var olduğu sonucuna varılmıştır.

Keywords:

2024
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 423
Cite : 3.250
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi