User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 13
 Downloands 1
Sınıf Öğretmenlerinin Uzaktan Eğitim Sürecinden Elde Ettikleri Deneyimler
2023
Journal:  
Eğitim ve Bilim
Author:  
Abstract:

Tüm dünyaya yayılarak salgın halini alan COVID-19 nedeniyle diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de okullar uzaktan eğitim sürecine geçiş yapmak durumunda kalmıştır. Özellikle öğrencilere yaşam becerilerini kazandırmanın esas olduğu ilkokul düzeyinde salgın döneminde sürdürülen eğitim-öğretimin niteliği ve geleceği merak konusudur. Bu araştırmanın amacı, sınıf öğretmenlerinin uzaktan eğitim sürecinde yaşadıkları durumları ve bu sürece ilişkin çıkarımlarını belirlemektir. Nitel araştırma yaklaşımlarından olgubilim deseninin kullanıldığı araştırmanın çalışma grubunu Türkiye’nin yedi farklı bölgesindeki resmi kurumlarda öğretmenlik yapan, maksimum çeşitlilik örnekleme yöntemi ile belirlenmiş toplam 20 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşmenin kullanıldığı araştırmada elde edilen veriler içerik analizi aracılığıyla çözümlenmiştir. Araştırma sonucunda sınıf öğretmenlerinin görüşleri öğretim, paydaşlar, öneriler ve salgının geleceğe yansımaları olmak üzere dört tema altında toplanmıştır. Bu temalardan ilki olan öğretim temasında öğretmenler uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin kazanımlara tam olarak ulaşamadığını, bunun temel nedeninin teknoloji kullanımındaki eksiklikler olduğunu belirtmişlerdir. Bunun yanında öğrencilerin derse katılım azlığının da etkili olduğunu dile getirmişlerdir. Paydaşlar temasında veli katılımının önemine dikkat çekilmiştir. Öneriler temasında sınıf öğretmenleri hedef, öğretme-öğrenme süreci ve ölçme ve değerlendirme alanına yönelik öneriler sunmuştur. Salgının geleceğe yansımaları temasında ise sınıf öğretmenleri uzaktan eğitim, salgın sürecinin etkileri ve telafi programlarını vurgulamıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlardan hareketle öğrencilere teknolojik araç ve internet desteği sağlanması, öğretmenlerin yetiştirilmesi sırasında olası kriz durumlarına yönelik eğitimler verilmesi gibi öneriler getirilmiştir.

Keywords:

0
2023
Journal:  
Eğitim ve Bilim
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Eğitim ve Bilim

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.721
Cite : 22.940
2023 Impact : 0.414
Eğitim ve Bilim