User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 58
 Downloands 27
Batı Resmindeki İç Mekan Resmi Örneklerinin İlköğretim 6. Sınıf Öğrencilerinin Görsel Sanatlar Dersinde Yaptıkları Resimlerine Yansımaları
2013
Journal:  
Akdeniz Sanat Dergisi
Author:  
Abstract:

Birey, yaşamı boyunca bulunduğu ortamda gördüklerini, birbirlerine göre konumlandırarak, mekanın tanımlanmasına olanak sağlar. İç mekan kavramını; “içinde bulunulan yer”, “oda içi”, “bina içi” ve benzeri ifadelerle tanımlayabiliriz. Mekanın terim anlamıyla tanımı resimde mekan kavramının tanımını karşılamayacağı gibi sanatsal olgular arasındaki varlığını da açıklığa kavuşturmaz. Resim Eğitiminde ele alınan resimde mekan kavramı, mekan kavramının terim anlamından oldukça uzaklaşmış, bazı dönemlerde farklı yanılsamalara bürünmüştür. Mekan kavramının tanımı her sanat alanında sanat alanına göre yorumlanmıştır. Resimde mekan olgusu ise, iç mekan, dış mekan, iç-dış mekan bir arada, gerçek mekan ve düşsel mekan olarak ele alınabilir. Bu çalışmanın amacı; Batı resmindeki iç mekan resimlerinden örnekler göstererek, İlköğretim 6. sınıf öğrencilerinin Görsel Sanatlar dersinde yaptığı iç mekan resimleri incelenerek, Batı resmindeki iç mekan resmi örneklerinin, gelişimlerinde, ne derece etkili olduğunu görmek açısından iyi bir analiz gerçekleştirmektir. Çalışmanın evrenini İstanbul Kadıköy Mustafa Aykın İlköğretim 6. sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmada öğrencilere veri toplama aracı olarak kişisel bilgi formları ve ön-son test uygulanmıştır. Araştırmanın sonucunda elde edilen verilerin, frekans ve yüzdeleri alındıktan sonra, ön-son test toplam puan ortalamaları ile Levene Testi,  t-Testi, Varyans Analizi Anova Testi, LSD Post Hoc Testi ve Dunnett C Testi ile eğitim verilen ve kontrol grupları karşılaştırılmıştır. Elde edilen bulgular ile sonuç ve tartışma bölümü oluşturulmuştur.  

Keywords:

Null
2013
Author:  
2013
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Akdeniz Sanat Dergisi

Field :   Güzel Sanatlar

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 345
Cite : 921
© 2015-2024 Sobiad Citation Index