User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 106
 Audio Listening 2
İslam Hukuku Açısından İnsan ve Trafik Sorumluluğu
2018
Journal:  
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
Author:  
Abstract:

Özet İnsan, en güzel şekilde yaratılan varlıktır. Aynı zaman da yeryüzünün efendisi ve yaratıcının halifesidir ki her şey onun için var edilmiştir. Kur’an-ı Kerim, bu özellikte ve güzellikte yaratılan insanın başıboş bırakılmadığını haber verir. Bu bağlamda beşerin, kulluktan çevre hakkına kadar bir takım sorumlulukları ve kendisine emanet edilen yeryüzünü imar etme mesuliyeti vardır. Bunun yanında toplumsal yaşamın düzenli ve yaşanabilir olarak sürdürülebilmesi için düzen gereği konulan kurallara kişinin uyması dahası toplumu ve yaşamı ifsat etmemesi de bir sorumluluktur. Toplumsal düzen için koyulan Trafik kuralları da bu sorumluluklardan biridir. Bu trafik kurallarına uymak toplumsal düzeni imar, ihlal etmek ise ifsat etmektir. İslam, insanın can ve mal gibi değerlerini dokunulmaz kabul etmiş, hukuk ile de koruma altına almıştır. Bu değerlere zarar verenlere ise cezai müeyyideler öngörmüştür. Trafik kuralları, insanın can ve mal güvenliği için koyulmuş kurallardır. Bu kurallara uyulduğunda kişinin hem kendi hem de diğer kişi ve varlıkların canı ve malı güvende, ihlal edildiğinde ise tehlikede olmaktadır. Trafik kurallarına uymamak, maddi ve manevi zararlara sebebiyet vermek olduğundan aynı zamanda bir kul hakkıdır. Bu hakkın da hem dünyevi hem de uhrevi cezası söz konusudur. Trafik kurallarına uymak, bir birey için aynı zamanda ahlaki bir sorumluluktur. Kur’an ve Sünnet hayatın her alanında olduğu gibi trafikte de kişinin ahlaki olmasını istemektedir. Bu tebliğimizde; toplumsal düzen ve kişinin huzuru için koyulan trafik kurallarına riayet etmenin gerekliliği ve ihlali halinde İslam hukuku açısından kişinin dünyevi ve uhrevi sorumluluğundan bahsedilecektir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi