Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
ARSLANTEPE GEÇ KALKOLİTİK 3-4 EVRELERİNE AİT DOMESTİK BİR MAHALLE
2023
Dergi:  
Türkiye Bilimler Akademisi Arkeoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Arslantepe’nin Geç Kalkolitik Çağ 3-4 (MÖ 3900/3800-3400) evrelerinde inşa edilen ve çakıl taşlı sokakların sürekli kullanımıyla karakterize edilen domestik mahalle tanımlanmakta ve analiz edilmektedir. Komşu bölgelerdeki çağdaş yerleşmelerle yapılan karşılaştırmalar sayesinde her ne kadar mimaride gerçek bir standartlaşma görülmese de muhtemelen Yukarı ve Orta Fırat, Habur ve Yukarı Mezopotamya’yı kapsayan ortak bir yerleşim planlaması ve inşaat teknolojisi geleneği olduğu anlaşılmaktadır. Ev donanımları ve materyallerin yanı sıra, ev tabanlarının altındaki ritüel çukurlar ve gömütler, domestik mekanın somutlaştırdığı sembolik değerin ifadesi olarak değerlendirilmektedir. Bu çalışmada bahsi geçen bu konular kısaca sunulacak ve yorumlanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

A Domestic Quarter Of Late Chalcolithic Phases 3-4 In Arslantepe
2023
Yazar:  
Özet:

The paper describes and analyses the domestic quarter in Late Chalcolithic 3-4 Arslantepe (3900/3800-3400 BCE), characterized by the construction and continued use of pebbled streets. The few comparisons with contemporary sites in neighbouring regions testify to a shared tradition of settlement planning and building technology, possibly covering the Upper and Middle Euphrates, Khabur and Upper Mesopotamia in general, even though no real standardization of architecture is seen. Next to the expected house installations and artifacts, ritual pits and burials under the floors of the houses are the expression of the symbolic value embodied by the domestic space. These will be briefly presented and commented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türkiye Bilimler Akademisi Arkeoloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 17
Türkiye Bilimler Akademisi Arkeoloji Dergisi