Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 403
 İndirme 44
 Sesli Dinleme 1
Kurtubî’nin el-Câmi‘ li-Âhkâmi’l-Kur’ân Adlı Tefsirinin Rivayet Metodu Açısından Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Balıkesir İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ebû Abdillâh Muhammed b. Ahmed el-Kurtubî (ö. 671/1273), Tefsir, Hadis ve Fıkıh âlimidir. Endülüs’ün başkenti Kurtuba’da doğmuştur. Kurtuba’nın işgal edilmesini müteakip, Mısır’a göç etmiş ve burada daha ziyade eser yazmakla meşgul olmuştur. Ahkâma ağırlık verdiği el-Câmi‘ li-Âhkâmi’l-Kur’ân adlı meşhur tefsirini de büyük bir ihtimalle burada telif ettiği öngörülmektedir. Kurtubî, 671/1273 tarihinde el-Minye’de âhirete irtihal etmiştir. İlim tahsilini Kurtuba’da yapan Kurtubî, eserlerini daha sonra göç ettiği Mısır’da kaleme almıştır. Bu bakımdan Batı ve Doğu kültürünü bilen bir âlimdir. Nitekim onun yaşadığı zaman zarfı bu medeniyetlerin gerek etkileşime girdiği gerekse karşı karşıya gelip çatıştığı dönemleri kapsamaktadır. Bu yüzden müfessir ve tefsiri söz konusu olgu ve olayların çok önemli birer şahitleridir. Biz makalede rivayet ve dirayet yöntemlerini hâiz olan Kurtubî Tefsiri’ni, sırf rivayet metodu açısından inceledik. Bu çerçevede Kurtubî’nin Kur’an’ın anlaşılması, açıklanması ve yorumlanması için rivayet yöntemini nasıl uyguladığını ve bunu gerçekleştirirken hangi araç ve teknikleri kullandığını eksiksiz şekilde tespit etmeye özen gösterip, onları örnekler eşliğinde değerlendirdik.

Anahtar Kelimeler:

Kurtubî’nin el-Câmi‘ li-Âhkâmi’l-Kur’ân Adlı Tefsirinin Rivayet Metodu Açısından Değerlendirilmesi
2019
Yazar:  
Özet:

Abû Abdillâh Muhammad b. Ahmed al-Kurtubî 671/1273 is the Thesis, the Hadis, and the Ficah. He was born in the capital of Endulus, Kurtuba. After the occupation of Kurtuba, he emigrated to Egypt, where he was more busy writing works. It is a great opportunity for him to find the name of the Qur’an, which is the name of the Qur’an, which is the name of the Quran. The Qur’an was revealed in 671/1273 in Al-Minye. He was the one who made his creation in Egypt, and he was the one who made his creation in Egypt. It is a knowledge of the western and eastern culture. In fact, when he lives, the cover covers the times when these civilizations need to interact with and confront. That is why the inspector and the interpretation are a very important witness to the facts and events concerned. We have seen in the book the righteousness of the righteous and the righteousness of the righteous, and the righteousness of the righteous. In this framework, we carefully identified how the Qur’an applies the method of rivayet for understanding, explanation and interpretation of the Qur’an and what tools and techniques it uses when it is performed, and evaluated them in the accompaniment of examples.

The Analysis Of Al-qurtubi’s Al-jâmi Li-ahkâm Al-qur’ân In Terms Of Al-tafsir Bi’l-rivâye
2019
Yazar:  
Özet:

Abu Abd Allah al-Qurtubi is a Tafsir, Hadith and Fıqh scholar. He was born in Qurtuba of Andalusia (Spain). His education starts in Qurtuba and continues in Egypt where he has immigrated, following the invasion of Qurtuba in 633/1236. Later, he settles at Munya and devotes himself to write books. Here he continues his education which has been interrupted during the invasion. Besides Qurtubi’s most important study is al-Jâmi li-Ahkâm al-Qur’an. He died in 671/1273 in Munya. Al-Qurtubi has collected knowledge in Qurtuba. He then wrote his books in in Egypt. In this respect he knows Western and Eastern cultures. His time covers the periods in which these cultures are both met and encountered. Here, al-Qurtubi and his work are very important witnesses of these facts and events. He also commented on all the jurisprudential verses in his book as well as the other verses. He used al-tafsir bi’l-rivâye and al-tafsir bi’l-ra’y methods together in this tafsir activity. We evaluated with examples how al-Qurtubi applied the method of al-tafsir bi’l-rivâye in Qur’anic exegesis and which tools and techniques he used.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Balıkesir İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 186
Atıf : 156
2023 Impact/Etki : 0.102
Balıkesir İlahiyat Dergisi