Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 47
 İndirme 9
Dış Ticaretin Türkiye’den Almanya’ya Giden Göçmenler Üzerindeki Etkisi: ARDL Sınır Testi Yaklaşımı
2020
Dergi:  
Journal of Economy Culture and Society
Yazar:  
Özet:

Ulaşım ve haberleşme alanında yaşanan gelişmeler, iletişim alanında ve teknolojik sahada elde edilmiş kolaylıklar, göç etmenin maliyetini azaltarak ülkeler arasındaki göç hareketlerini hızlandırmaktadır. Diğer taraftan, küreselleşmenin sağlamış olduğu kolaylıklar ve teknolojik gelişmeler neticesinde dünya ticaret hacmi hızla artmaktadır. Bu çalışmada 1988-2018 yılları itibariyle Türkiye’nin Almanya ile gerçekleştirdiği dış ticaretin Türkiye’den Almanya’ya giden göçmenler üzerindeki etkisini ilk kez ARDL sınır testi yaklaşımı ile test edilmektedir. Bu nedenle kullanılmış olan yöntem ile özgün bir katkı sağlamış olmak hedeflenmektedir. Bu çalışmanın sorusu: 1988-2018 yıllarında Türkiye’nin Almanya ile olan ithalat ve ihracatının Türkiye’den Almanya’ya giden göçmenler üzerindeki etkisi ne olmuştur? Biçiminde oluşturulmuştur. Bu çalışmanın hipotezleri ise Hipotez 1: “Türkiye’nin Almanya ile olan ithalat ve ihracatı göç hareketlerini artırmaktadır” ve Hipotez 2: “Türkiye ve Almanya arasındaki dış ticaret ve göç ilişkisi tamamlayıcılık ilişkisi niteliğindedir.” şeklindedir. Çalışmadan elde edilen uygulamalı analiz sonuçlarına göre, Türkiye’nin Almanya ile olan dış ticareti ve Türkiye’den Almanya’ya giden göçmenler arasında eş bütünleşme ilişkisi bulunmaktadır. Bu sonuca ek olarak Türkiye’nin ithalat ve ihracatında %1’lik artış olduğunda, Türkiye’den Almanya’ya giden göçmenlerin oranı ithalat ve ihracat için sırası ile %0.30 ve %0.21 oranında artmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Foreign Trade on Immigrants From Turkey to Germany: ARDL Border Test Approach
2020
Yazar:  
Özet:

The developments in the field of transport and communications, the facilities achieved in the field of communication and technology, reduce the cost of migration; accelerate the migration movements between countries. On the other hand, as a result of the facilities and technological developments provided by globalization, the volume of global trade is rapidly increasing. In this study, the effect of foreign trade between Turkey and Germany from 1988 to 2018 on migrants from Turkey to Germany is tested for the first time with the ARDL border test approach. This is why it is intended to provide an original contribution with the method used. The question of this study: What was the impact of the imports and exports of Turkey with Germany in the years 1988-2018 on migrants from Turkey to Germany? It is formed. The hypotheses of this study are: Hypothesis 1: "Turkey's import and export with Germany increases immigration movements" and Hypothesis 2: "Turkey and Germany's foreign trade and immigration relationship is a complementary relationship." is in shape. According to the results of the study, there is an integration relationship between the foreign trade of Turkey with Germany and migrants from Turkey to Germany. In addition to this conclusion, when Turkey’s imports and exports are increased by 1%, the proportion of migrants from Turkey to Germany is for imports and exports by 0. It increased by 0.21% and 30%.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Foreign Trade On Immigration From Turkey To Germany: Ardl Bounds Test Approach
2020
Yazar:  
Özet:

Due to developments in the field of transportation and communication, communication and technological facilities have sped up the migration movements between countries by reducing the cost of migration. Additionally, as a result of developments in facilities and technology provided by globalization, the trade volume of the world is increasing rapidly. This study tested the impact of foreign trade on migrants from Turkey to Germany from the years 1988-2018 with the ARDL bounds testing approach for the first time. Hereby, it is aimed to make an original contribution by the use of this method. This study sought to answer the question of what the impact of Turkey’s import and export has been on outgoing immigrants from Turkey to Germany from 1988-2018. The hypotheses of this study are that Turkey’s imports and exports to Germany are increasing the migratory flows between Turkey and Germany and that foreign trade and migration are complementary between Turkey and Germany. According to the results of the study, what has been found is a cointegration relationship between Turkey’s foreign trade with Germany and immigrants from Turkey to Germany. Moreover; If there is a 1% increase to Turkey’s exports to Germany, the immigrant flow increase 0.30% to Germany from Turkey. If there is a 1% increase to Germany’s imports to Turkey, there is a 0.21% increase in the immigrant flows to Germany from Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Economy Culture and Society

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 600
Atıf : 2.948
2023 Impact/Etki : 0.216
Journal of Economy Culture and Society