Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 46
 İndirme 5
Kırsal Alanlarda Yaşayan Yerel Halkın Kırsal Turizme Bakışının Belirlenmesi: İznik ve Orhangazi Kırsal Yerleşimlerine Yönelik Ampirik Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Alternatif turizm türleri incelendiğinde kırsal turizmin son yıllarda en fazla gelişim gösteren turizm türü olduğu görülmektedir. Öyle ki UNWTO verilerine göre kırsal turizm, Avrupa’da genel olarak turizm sektöründe yıllık %2’lik artışa karşın %6 ‘lık bir artışla önemli bir turizm türü haline gelmiştir. Bunun en önemli sebeplerinin ise stresli metropol yaşamından kurtulma isteği ile günümüz insanının doğaya duyduğu ihtiyacın artması olduğu söylenebilir. Bu durum özellikle metropole yakın kırsal alanlara doğru yoğun bir turistik talep oluşturmaya başlamıştır. Ülkemizde de özellikle tatil zamanlarında kırsal alanlara yönelik gün geçtikçe daha da arttığı gözlenmektedir. Bu araştırmanın ana kütlesini İstanbul’a çok yakın destinasyonlar olan İznik ve Orhangazi ilçelerinin kırsal yerleşimleri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi ise bu ilçelerin kırsal mahallelerinde yaşayan ve kolayda örnekleme yöntemiyle seçilmiş 229 kişidir. Bu bağlamda bu çalışma ile İznik ve Orhangazi bölgesinde yaşayan yerel halkın kırsal turizmin ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel etkilerine yönelik bakış açısı tespit edilmeye çalışılmıştır. Aynı zamanda kırsal turizme bakış açısının kırsal turizm faaliyetlerine verilecek destek üzerindeki açıklayıcı etkisi de incelenmiştir. Araştırma bulguları, kırsal turizmin sosyal etkilerinin yerel halk tarafından nispeten olumsuz algılandığını, algılanan boyutların yaş, eğitim ve kırsal turizm hakkında bilgi sahibi olup olmama değişkenlerine göre farklılaştığını ortaya koymaktadır. Kırsal turizme bakış açısının kırsal turizme verilen destek üzerinde de anlamlı bir açıklayıcılığa sahip olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Determination of the rural tourism perspective of the local people living in rural areas: an empirical research towards the Iznik and Orhangazi rural settlements
2020
Yazar:  
Özet:

When studying alternative types of tourism, rural tourism is seen as the most developed type of tourism in recent years. According to the UNWTO data, rural tourism has become a major type of tourism in Europe, despite an annual growth of 2% in the tourism sector in general, with an increase of 6%. The most important reason for this can be said is the desire to get rid of the stressful metropolitan life and the increased need for today’s people for nature. This situation has begun to create intense tourism demand especially for rural areas near the metropolis. In our country, especially during the holidays, it is observed that the day goes more and more towards rural areas. The main mass of this research is the rural settlements of the Iznik and Orhangazi districts, which are very close to Istanbul destinations. The sample of the study is 229 people living in rural neighborhoods of these districts and easily selected by sample method. In this context, this study has been aimed at identifying the views of the local people living in the Iznik and Orhangazi region on the economic, social, cultural and environmental impacts of rural tourism. It also examined the explanatory impact of the rural tourism perspective on support for rural tourism activities. Research findings show that rural tourism’s social impacts are relatively negative perceived by the local people, and that the perceived dimensions vary according to the age, education, and rural tourism knowledge and whether or not. The view of rural tourism has a meaningful explanation on the support given to rural tourism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.292
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi