Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ve Türkiye'ye Yansımaları
2019
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, Türk yerel yönetimlerinin Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ve yerellik kavramı üzerinden değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Türk yerel yönetimlerinin, yasalarda yapılan iyileştirmeler ve değişiklikler ile Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na tam anlamıyla uyum sağlayamadığını ifade eden bu çalışmada, ilk olarak yerellik ilkesi ve Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın genel hatları üzerinde durulmuştur. Daha sonra da Türk yasalarında yapılan iyileştirmelerin ve değişikliklerin Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na olan uyumu hakkında bilgiler verilmiştir. Makalenin sonunda, Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın üye ve üyelik sürecinde olan ülkeler için rehber niteliğinde olduğu kanaatine varılmış olup, Türkiye’nin yasalarında yaptığı değişikliklerin bir kısmının yerellik ilkesi ile paralel durumda olduğu, bir kısım değişikliklerin ise,  yerellik ilkesi ile tezat durumda olduğu saptanmıştır. Türk yerel yönetimleri için yapılacak yasal değişikliklerin, ülkenin sosyo-kültürel, ekonomik ve bölgesel nitelikleri göz önüne alınarak yapılması ve Yerel Yönetim Özerklik Şartı’nın rehber niteliğinde kullanılması gerekliliği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

European local governments are self-sufficient and reflecting on Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

In this article, the aim is to evaluate the Turkish local governments through the Local Governments Autonomous Condition and the locality concept. In this study, which states that the local governments of Turkey, the improvements and changes made in the laws and the local governments cannot fully comply with the Autonomous Charter, first focused on the principle of locality and the general lines of the Autonomous Charter of local governments. The information was subsequently provided on the compliance of the improvements and changes made in the Turkish laws with the Local Governments' Charter of Autonomy. At the end of the article, the local governments have come to the conclusion that the autonomous charter is a guide for the countries in the process of membership, and that some of the changes made by the laws of Turkey are in parallel with the principle of locality, and some of the changes are in parallel with the principle of locality. The legal changes to the local governments of Turkey have come to the outcome of the need to be made taking into account the country’s socio-cultural, economic and regional characteristics and the use of the Local Government Autonomous Charter as a guide.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 2.546
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi