Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 34
 İndirme 4
Postmodernite, Siyasal İletişim Ve Doğruluk Sorunu: Post-Truth Durum Ve Entelektüel Zemini Üzerine Bir İnceleme
2020
Dergi:  
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

2016 yılında Oxford Sözlüğü tarafından yılın kelimesi seçilen post- truth kavramı, bu tarihten itibaren akademik ve popüler yazında yoğun bir şekilde tartışılmaktadır. Konu hakkındaki önemli tartışmalardan biri de post-truth postmodernite ilişkisi hakkındadır. Özellikle postmodern söylemlerin, başta bilim ve hakikat hakkındaki şüpheci postmodern söylemlerin, post-truth fenomeni üzerinde etkili olup olmadığı ciddi şekilde tartışılmaktadır. Ralp Keyes ve Lee McIntyre gibi bazı yazarlar postmodern söylemlerin post-truth’a yol açtığını iddia edecek kadar iki tarihsel durumu ilişkilendirirken, Truman Chen ve Stuart Sim gibi bu yaklaşımı indirgemecilik ve yanlış bir yorumlama olarak değerlendiren yazarlar da bulunmaktadır. Bu makalede, konu hakkında İngilizce konuşulan dünyada şu ana kadar yapılan çalışmalardan yola çıkılarak, post-truth- postmodernite ilişkisi ele alınmaya çalışılacaktır. Çalışmada bir felsefi ve sanatsal yaklaşım olarak postmodernizmden ziyade bir tarihsel durum olarak postmodernitenin ve ona da yol açan bilimsel/felsefi gelişmelerin post-truth duruma gelinmesinde etkili olduğu gösterilmeye çalışılmaktadır. Böylece çağımızın temel tanımlayıcı kavramı olduğu iddia edilen post-truth durumun entelektüel arka planı ortaya konmuş olacaktır. Ayrıca yeni bir kavram olan post-truth fenomeni hakkında bir literatür bilgisi verilmesi ve bir tanım önerisinin getirilmesi de amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Postmodernity, Political Communication and the Problem of Truth: A Review of Post-Truth Situation and Intellectual Basis
2020
Yazar:  
Özet:

The post-truth concept, which was chosen as the word of the year by the Oxford Dictionary in 2016, has since been widely discussed in the academic and popular summer. One of the major discussions on the subject is about the post-truth postmodernity relationship. It is especially seriously discussed whether post-modern speeches, primarily the doubtful post-modern speeches about science and truth, have an impact on the post-truth phenomenon. While some writers such as Ralp Keyes and Lee McIntyre relate two historical situations enough to claim that postmodern speeches lead to post-truth, there are also writers such as Truman Chen and Stuart Sim who evaluate this approach as a discretion and a misinterpretation. In this article, on the basis of the studies done so far in the world speaking English on the subject, we will try to discuss the post-truth-postmodernity relationship. The study tries to demonstrate that postmodernity as a philosophical and artistic approach, rather than a historical state, and the scientific/philosophical developments that lead to it, are effective in the post-truth state. Thus, the intellectual background of the post-truth situation that is claimed to be the basic defining concept of our age will be revealed. It is also intended to provide a literary knowledge about the post-truth phenomenon, a new concept, and to bring a definition proposal.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 1.001
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi