Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 3
Post-truth Dönemin Siyasal İletişime Yansımaları
2023
Dergi:  
The Turkish Online Journal of Design Art and Communication
Yazar:  
Özet:

Hakikat Ötesi, Hakikat Sonrası veya Gerçeğin/Hakikatin Önemsizleştirilmesi olarak Türkçeye çevrilen Post-Truth teriminin yeni olmamasına rağmen, konuyla ilgili araştırma sayısının 2016 yılından itibaren artmasıyla birlikte gelinen noktada, alan araştırmacılarının daha çok ilgisini çekmeye başlayan bir kavram olmuştur. Literatürde, bir yandan kavram özelinde toplumsal çalışmalar yapılırken ve Post-Truth çağında yaşadığımız savunulurken, diğer yandan karşıt görüşler de alan araştırmalarında yer almaktadır. Post-Truth kavramı, içinde yalanı barındıran bir kavramdır ve yalanların gerçekmiş gibi sunulduğu kompleks bir durumu açıklamaya çalışır, burada ilginç olan ise özellikle siyasilerin yalana başvurmasından ziyade halkın bu duruma, yalan olduğunu bilse bile hoşgörülü yaklaşmasıdır. Günümüzde halk bilgi kaynağı olarak kitle iletişim araçlarını kullanmakta, araştırmalarını bu mecrada yapmaktadır. Kolay anlaşılır, zahmetsiz, teknik terimlerden uzak, sürükleyici, heyecanlandırıcı ve fakat temelsiz, kaynaksız ve niteliksiz bilgi yığınları, forumlar, sosyal medya ortamları aracılığıyla kısa sürede binlerce kişiye ulaşmaktadır. Bundan dolayı bilginin kaynağı belirsizleşmekte, bilginin kontrolü akademiden çıkmakta, sunulanlar alıcılar tarafından yalan olup olmadığına dair şüphe duymadan hap gibi alınmasına neden olmaktadır. İşte bu ortamlarda da zemin Post-Truth için daha elverişli hâle gelmektedir ve bu durumun siyasetle ilişkilendirilmesi kaçınılmazdır. Bu çalışmada, sosyolojik açıdan etkisi henüz araştırılan Post-Truth döneminin özelliklerinin çokça yer bulduğu siyasi arenaya ve doğası gereği başat olarak siyasal iletişime yansımalarına ve etkisine dikkat çekilmek istenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Post-truth Communications Period
2023
Yazar:  
Özet:

Despite the fact that the post-truth term translated into Turkish as “Over Truth, After Truth” or “Unimportance of Truth” is not new, in the point that comes with the increase in the number of research on the subject since 2016, it has been a concept that has begun to attract more interest to the researchers in the field. In literature, on the one hand, social studies are carried out in the concept-specific and we are defended in the post-truth era, and on the other hand, opposite views are also included in the field research. The post-truth concept is a concept that contains lies and tries to explain a complex situation in which lies are presented as true, but what is interesting here is the tolerant approach of the people to this situation, even if they know that they are lies, rather than that of politicians. Today, the public is using mass media as a source of information, and it is doing its research on this site. It is easy to understand, hard, away from technical terms, attractive, exciting and but unfounded, unfounded and unqualified information masses reach thousands of people in a short time through forums, social media environments. Therefore, the source of information becomes uncertain, the control of information is out of the academy, and the presented causes the recipients to be taken as a pill without any doubt whether it is a lie or not. This is where the ground becomes more favorable to Post-Truth, and it is inevitable that this situation is associated with politics. In this study, the social influence of the post-truth period, which is yet investigated, has been asked to draw attention to the political arena in which the characteristics of the post-truth period have found a lot of place and to the reflections and influences of political communication as a lead by its nature.

Anahtar Kelimeler:

Reflections Of The Post-truth Period On Political Communication
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












The Turkish Online Journal of Design Art and Communication

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 1.940
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini