Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 77
 İndirme 23
Siyasal iletişimde doğruluğun ilgası: Hakikat sonrası durum ve Richard Rorty felsefesi
2019
Dergi:  
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Post-truth kavramı özellikle 2016’da Oxford Sözlüğü tarafından yılın sözcüğü seçilmesinden sonra küre çapında yoğun bir şekilde tartışılmaktadır. Kavramın tanımı, siyaset açısından ne anlama geldiği, yeni medyanın rolü gibi konular en çok tartışılan konular olarak karşımıza çıkmaktadır. Literatürde tartışılan önemli konulardan bir de postmodern teorisyen ve filozofların söylemlerinin post-truth durum üzerinde bir etkide bulunup bulunmadığı hakkındadır. Bu noktada özellikle Amerikalı pragmatist filozof Richard Rorty’nin ismi ön plana çıkmaktadır. İngilizce konuşulan dünyada Rorty’nin felsefesi ve post-truth hakkında birçok çalışma bulunmakta çoğunlukla Rorty ve felsefesi post-truth duruma giden yolu açmak veya en azından ona felsefi anlamda meşru bir zemin sunmakla “suçlanmaktadır”. Öte yandan herhangi bir felsefi söylemin toplumsal/politik durumlara sebebiyet ver(e)meyeceğini dolayısıyla Rorty veya başka bir filozofu suçlamanın bir anlamı olmadığını belirten teorisyenler de bulunmaktadır. Bu çalışmada Rorty’nin felsefesi ana hatlarıyla ve özellikle hakikat kavramı etrafında özetlenip bu felsefenin post-truth durumla ilişkisine dair söz konusu tartışmalar özetlendikten sonra bu ilişki Karel Kosik’in Somutun Diyalektiği kitabından geliştirdiği teorik yaklaşımdan hareketle farklı bir perspektifle ele alınmaya çalışılmaktadır. Böylece bu örnek üzerinden somut toplumsal durumlarla felsefi, teorik yaklaşımlar arasındaki diyalektik ilişki gösterilmeye çalışılmaktadır. Post-truth ve felsefe konusunda Türkçe literatüre katkı sunmak çalışmanın bir diğer amacıdır. 

Anahtar Kelimeler:

Siyasal iletişimde doğruluğun ilgası: Hakikat sonrası durum ve Richard Rorty felsefesi
2019
Yazar:  
Özet:

The post-truth concept is widely discussed worldwide, especially after the Oxford Dictionary selected the word of the year in 2016. The definition of the concept, what it means from a political point of view, the role of the new media is the topics that are most discussed. One of the important topics discussed in literature is whether the statements of postmodern theorists and philosophers have an impact on the post-truth situation. In this point, the name of the American pragmatic philosopher Richard Rorty is in the forefront. In the English-speaking world, there are many studies on Rorty’s philosophy and post-truth; most of them, Rorty and his philosophy are “accused” by opening the way to the post-truth state or at least giving him a legitimate ground in the philosophical sense. On the other hand, there are theorists who say that any philosophical statement does not cause social/political situations; therefore, accusing Rorty or another philosopher has no meaning. In this study the philosophy of Rorty is summarized with its main lines and in particular the concept of truth, and after the discussions on the relationship of this philosophy with the post-truth state are summarized, this relationship is attempted to be addressed with a different perspective from the theoretical approach developed by Karel Kosik from the book The Dialect of the Somut. Thus, through this example, the dialectic relationship between the concrete social situations and theoretical approaches is attempted to be shown. To contribute to Turkish literature on Post-truth and philosophy is another purpose of the study.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 156
Atıf : 820
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi