Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 47
 İndirme 18
SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ MATEMATİK OKURYAZARLIĞI ÖZ-YETERLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı sınıf öğretmeni adaylarının matematik okuryazarlığı öz-yeterlik düzeylerini incelemektir. Araştırmada tarama modelinden yararlanılmıştır. Araştırmaya Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda öğrenim gören 221 sınıf öğretmeni adayı katılmıştır. Araştırma verileri Özgen ve Bindak (2008b) tarafından geliştirilen “Matematik Okuryazarlığı Öz-Yeterlik Ölçeği” ile kişisel bilgi formu kullanılarak toplanmıştır. Veriler nicel veri analiz teknikleri kullanılarak analiz edilmiştir. Gelecekteki öğrencilerini matematik okuryazarı olması yönünde yetiştirmede sorumlu bir kişi olarak sınıf öğretmeni adaylarının matematik okuryazarlığı seviyesinin orta seviyenin biraz altında olması yeterli olarak kabul edilebilecek bir seviye değildir. Sınıf öğretmeni adaylarının matematik okuryazarlığı öz-yeterlik düzeyleri cinsiyet, sınıf düzeyi, akademik genel başarı not ortalaması ve matematiğe yönelik tutum değişkenlerine göre anlamlı bir derecede farklılaştığı tespit edilmiştir. Sınıf öğretmeni adaylarının konuları günlük hayatla ilişkilendirmelerine ve matematik dilini kullanarak iletişim kurmalarına imkân veren öğrenme ortamları planlanmalı ve ders içerikleri bu doğrultuda güncellenmelidir.

Anahtar Kelimeler:

The study of the mathematical readiness of the teachers' candidates.
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study the mathematical literature self-qualification levels of class teacher candidates. The research has taken advantage of the screening model. The research was attended by 221 class teachers who studied at the Sakarya University School of Education Class Teaching Department. The research data was collected using the personal information form with the "Mathematical Reading Self-Equality Scale" developed by Özgen and Bindak (2008b). The data is analyzed using quantum data analysis techniques. As a person responsible for training their future students to be a mathematical writer, the level of mathematical literacy of the class teacher candidates is not a level that can be sufficiently accepted to be slightly below the average level. Class teacher candidates have been found to differ significantly by gender, class level, academic overall achievement score and attitude to mathematics variables. Learning environments should be planned, allowing class teacher candidates to link themes to everyday life and communicate using mathematical language, and the course contents should be updated in this direction.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.781
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi