Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 6
5. SINIF İNGİLİZCE ÖĞRETİM PROGRAMI VE YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5. SINIF İNGİLİZCE ÖĞRETİM PROGRAMININ KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ
2019
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Günümüzde teknolojik alandaki gelişmeler, bireylerin iletişim ihtiyacını ve aynı zamanda da olanaklarını artırmıştır. Bu durum, bireyler ve ülkeler arası ilişkilerde yabancı dil olarak yaygın kullanılan İngilizceyi öğrenmeyi ve öğretmeyi bir gereksinim haline getirmiştir. Türkiye’de İngilizce öğretimi, belirli programlar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmada, ülkemizde uygulanan yabancı dil öğretim programlarından 5. Sınıf İngilizce Öğretim Programı ile pilot uygulama olarak karşımıza çıkan Yabancı Dil Ağırlıklı 5. Sınıf İngilizce Öğretim Programı’nın unsurlarının karşılaştırılmalı olarak incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada her iki İngilizce Öğretim Programı; kazanımlar, içerik, eğitim durumları ve değerlendirme öğeleri açısından incelenmiştir. Öncelikle alan-yazında yer alan İngilizce Öğretim Programları ile ilgili basılı ve sanal kaynaklar taranmıştır. Her iki programda ulusal düzeyde uygulandığı için, programlara ilişkin veriler MEB’e bağlı kaynaklardan elde edilmiştir. Programlara ilişkin elde edilen veriler üzerinde içerik analizi yapılmış, her iki programın unsurları karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. İncelemeler sonucu elde edilen verilerin frekans tabloları oluşturulmuştur. Araştırmada, her iki programda yer alan dört temel dil becerisi ve iletişim kurmaya yönelik kazanımlar; düzey, kapsam ve sayısal açıdan incelenmiş olup, kazanımlar açısından farklılıklar gözlenmiştir. İşe koşulan içeriğin; öğrenci düzeyine uygunluğu, öğrenci gereksinimlerini karşılama düzeyi, ünitelerin kapsamı, yoğunluğu, haftalara göre dağılımı ve güncelliğindeki farklılaşmalar ortaya çıkarılmıştır. Eğitim durumları açısından, öğretimde izlenen yaklaşım ve kullanılan yöntem-tekniklerin güncelliği konusunda farklılıklar belirlenmiştir. Programlar değerlendirme boyutu açısından ele alındığında ise, her iki programda dilin dört temel beceri alanına yer vermeye (dinleme, konuşma, okuma, yazma) ve karma becerileri ölçmeye yönelik ölçme araçlarının kullanılma düzeyleri incelenmiştir. Araştırma sonucu, her iki programın temel unsurları literatür eşliğinde tartışılarak, programların işlevsel hale gelmesine yönelik önerilere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

5. SINIF İNGİLİZCE ÖĞRETİM PROGRAMI VE YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5. SINIF İNGİLİZCE ÖĞRETİM PROGRAMININ KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ
2019
Yazar:  
Özet:

Nowadays, technological developments have increased the needs of individuals to communicate and at the same time their opportunities. This has made it a need to learn and teach English, which is widely used as a foreign language in individual and inter-national relations. The teaching of English in Turkey is carried out in the framework of specific programs. In this study, 5 of the foreign language teaching programmes implemented in our country. Class English Teaching Program with a pilot application of Foreign Language Weight 5. It is intended to compare the elements of the class English Teaching Program. In the study, both English Teaching Programs are studied in terms of achievements, content, educational conditions and evaluation items. Firstly, print and virtual resources related to the English Teaching Programs included in the field-text were scanned. Since both programs are implemented at national level, the data related to the programs is obtained from MEB-related sources. The data obtained about the programs have been analyzed and the elements of both programs have been compared. Frequency tables of the data obtained as a result of the reviews are created. The study examined the four basic language skills and communication achievements included in both programs; level, scope and numerical, and observed differences in achievements. The content employed has been revealed; the conformity to the student level, the level of meeting the student needs, the scope of units, intensity, weekly distribution and differences in its up-to-date. In terms of the educational conditions, the differences in the approach followed in teaching and the up-to-date of the methods-techniques used have been determined. When programmes are addressed in terms of evaluation size, both programmes have studied the levels of the use of measuring tools for the inclusion of the four basic areas of language skills (hearing, speaking, reading, writing) and the measurement of mixed skills. The research result, discussing the core elements of both programs in the literature accompanying, included recommendations for making the programs functional.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 348
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences