Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 58
 İndirme 16
Türkiye ve Yunanistan Arasındaki Silahlanma Yarışı: Zamanla Değişen Nedensellik Analizi
2020
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Silahlanma yarışı, ülkelerin silah edinimi konusunda yaşadıkları dinamik süreci ifade etmektedir. Ülkeler arasında silahlanma yarışı hipotezinin geçerli olabilmesi için bu süreçte askeri harcamaların karşılıklı etkileşimi gerekmektedir. Bu çalışmada Türkiye ile Yunanistan arasındaki silahlanma yarışı hipotezi, 1960-2016 dönemi Hacker ve Hatemi-J (2006) bootstrap nedensellik ve Hatemi-J (2012) asimetrik nedensellik testlerinin yanı sıra zamanla değişen nedensellik testi yardımıyla incelenmiştir. Hacker ve Hatemi-J (2006) bootstrap nedensellik testi sonuçları, Yunanistan’ın savunma harcamalarından Türkiye’nin savunma harcamalarına tek yönlü nedensellik ilişkisi olduğunu, asimetrik nedensellik testi ise iki ülkenin savunma harcamaları arasında saklı ilişki olduğunu göstermektedir. Zamanla değişen nedensellik testi sonuçlarına göre 1975-1990 ve 2000-2014 dönemlerinde iki ülke arasında silahlanma yarışının geçerli olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Arms Race Between Turkey and Greece: Time-varying Causality Analysis
2020
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

An arms race is the dynamic process followed by states in the acquisition of weapons. An arms race requires mutual military expenditures during this process to support the arms race hypothesis among states. This study elaborated on the arms race hypothesis between Turkey and Greece for the period 1960-2016 with the help of time-varying causality testing as well as bootstrap causality testing and asymmetric causality testing. The bootstrap causality test results proved that there is a unidirectional causality relation between Greece’s defense expenditures and Turkey’s defense expenditures, whereas the asymmetric causality testing results proved that a mutual relationship exists between the two states’ defense expenditures. Further, according to the time-varying causality testing results, the presence of an arms race can be confirmed between the two countries for the periods 1975-1990 and 2000-2014.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.203
2023 Impact/Etki : 0.196
Sosyoekonomi