Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 71
 İndirme 14
Soğuk Savaş Sonrası Dönemde ABD-BM İlişkisi
2019
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, çağdaş uluslararası sistemde en büyük uluslararası örgüt olan Birleşmiş Milletler (BM) ile yine sistem içerisindeki en önemli güç olarak tanımlanan ABD arasındaki ilişkiyi analiz etmektir. Uluslararası İlişkiler literatüründe devlet/uluslararası örgüt ilişkisini inceleyen geleneksel yaklaşımlar örgütleri devletlerin güç yada çıkarını maksimize eden araçlar olarak tanımlamaktadır. Bu çalışmada ana akım yaklaşımların söz konusu iki aktör arasında kurdukları tek taraflı ilişki eleştirilerek genelde devlet ve örgüt özelde ise ABD ile BM arasında karşılıklı bir ilişki olduğu iddiası tartışılmaktadır. ABD açısından varlığını ve operasyonlarını sürdürmek için ABD’ye muhtaç olan BM, bu ülkenin hegemonyasını yaymasında önemli bir araçtır. Diğer yandan ise, BM, merkezinde yer aldığı uluslararası sistemin normatif yapısı vasıtasıyla uluslararası sistem içerisindeki tüm aktörlerin yanı sıra ABD dış politikası üzerinde de sınırlayıcı bir etkiye sahiptir.  

Anahtar Kelimeler:

US-BM Relations in the Cold War Period
2019
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to analyze the relationship between the United Nations, the great international organization, and the United States, which is again defined as an important force within the system. Traditional approaches in the literature of international relations that study the relationship between the state/international organization defines organizations as tools that maximize the power or interests of the states. In this study, the mainstream approaches are criticized by the unilateral relationship they establish between the two stakeholders, often the government and the organization in particular, and the claim is a mutual relationship between the United States and the United Nations. The United Nations, which needs the United States to continue its existence and operations from the U.S. point of view, is an important tool in spreading this country’s hegemony. On the other hand, the United Nations, through the normative structure of the international system in which it is centered, has a restrictive effect on all actors within the international system, as well as on the U.S. foreign policy.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 507
Atıf : 4.460
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi