Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 133
 İndirme 35
Soğuk Savaş Sonrası Dönemde Çin-Ermenistan İlişkileri
2020
Dergi:  
Karadeniz Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kafkasya bölgesi tarihten günümüze küresel ve bölgesel güçlerin büyük bir mücadele alanı olmuştur. Bu noktada Kafkasya bölgesinde ABD, AB, Çin, Rusya gibi küresel güçler ile Türkiye, İran, Hindistan vb. bölgesel güçler bazen karşı karşıya gelmiş, bazen de işbirliği içinde hareket etmişlerdir. Tarihsel süreçte olduğu gibi günümüzde de bu bölge çok sayıda sorunla mücadele etmektedir. Soğuk Savaş döneminde bir süreliğine de olsa Sovyet baskısıyla bölgedeki ülkelerin küresel ve bölgesel ülkelerle olan teması sınırlandırılmıştır. Ancak Soğuk Savaş döneminin sona ermesiyle birlikte Kafkasya’da özellikle de Güney Kafkas ülkelerinin bağımsızlıklarını kazanmalarıyla birlikte, Kafkas ülkeleri dünya ile ilişki kurma noktasında yeni arayışlar içerisine girmişlerdir. Güney Kafkas ülkelerinin özellikle de Ermenistan’ın Batı ve Batının dışında yer alan küresel güçlerle iyi ilişkiler kurma arayışına girdiği görülmektedir. Bu noktada yeni dönemde özellikle de Sovyetler döneminde Batıya karşı Rusya’nın yanında yer alma çabaları ile bilinen Çin’in bölgeye yatırımları ve bölgeyle ilgili uluslararası kuruluşlardaki yeri ile ön plana çıktığı görülmektedir. Bu çalışmada Çin’in Sovyetler Birliği döneminden başlayıp Sovyet sonrası süreçte bölgeye yönelik artan ilgisinden hareketle, özellikle Ermenistan’a yönelik politikaları değerlendirilmeye çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Karadeniz Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 859
Atıf : 1.449
Karadeniz Araştırmaları Dergisi