Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 1.518
 İndirme 387
 Sesli Dinleme 4
Soğuk Savaş Sonrası Orta Asya ve Kafkasya Ekseninde Türkîye-nato-rusya İlişkileri ve Türk Dış Politikası’na Yansımaları
2010
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Soğuk Savaş ’ın sona ermesinden ve Sovyetler Birliği ’nin dağılmasından sonra Orta Asya ve Kafkasya ’da beş Türk Cumhuriyeti dahil birçok ülke bağımsızlıklarını kazanmış, bölgede bulunan zengin hidrokarbon rezervleri bölgeyi küresel ve bölgesel aktörlerin ilgi odağı haline getirmiştir. 11 Eylül sonrasında NATO’nun Afganistan ’da güvenlik ve istikrarı sağlamadaki başarısının terörizmle mücadele ve İttifak’ın geleceği açısından kritik önem kazanması bölgenin jeostratejik önemini daha da arttırmıştır. Bu makalede, Türkiye’nin bölgede izlediği dış politika, NATO ve Rusya ile ilişkileri bağlamında değerlendirilmiştir.NATO’nun Soğuk Savaş sonrası geleneksel bir ortak savunma örgütünden işbirliğine dayalı bir güvenlik örgütüne dönüşümü, bölgeye bakış açısı ve bölge ülkeleriyle yaptığı işbirlikleri irdelenmiştir. Türkiye’nin Soğuk Savaş sonrası NATO ile ilişkileri incelenmiş, bölgede başta terörizmle mücadele ve enerji güvenliği alanlarında olmak üzere İttifak’la yaptığı işbirlikleri ele alınmış, Rusya ve Çin’in bölgesel politikaları analiz edilmiştir.Türkiye’nin bölge ülkelerinin siyasi, askeri ve ekonomik gelişimlerine destek vermeye ve bölgede başta uluslararası terörizm ve enerji güvenliği boyutlarında olmak üzere NATO ile işbirliği yapmaya devam edeceği, Rusya ile ilişkilerini geliştirmeye çalışacağı öngörülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 692
Atıf : 5.698
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini