Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 10
Türkiye’nin 15 Temmuz’unda Batı’nın Kültürel Hegemonya Girişimini Açığa Çıkarmak
2017
Dergi:  
Liberal Düşünce
Yazar:  
Özet:

İslam’da reform, Batı medyasının ve Batılı entelektüel çevrelerin son yıllarda en çok üzerinde durduğu konuların başında gelmektedir. İslam’da reform söyleminin ne şekilde kullanıldığına bakıldığında ise, kavramın Müslümanların çoğunluğu oluşturduğu ülkelerde sözde bir ‘radikal İslamcı – reformist Müslüman’ ikiliği yaratmak ve bu ikilik üzerinden Batı çıkarlarıyla hiçbir durumda ters düşmeyecek alternatif bir İslam yorumu inşa etmek için araçsallaştırıldığı görülecektir. Bu çeşit bir alternatif İslam yorumu ile bir taraftan Müslüman ülkelerin meşru hükümetleri ve seçilmiş siyasileri ‘radikal İslamcı’ etiketiyle şeytanlaştırılmakta, diğer taraftan ise Müslüman kitleler ile sözde ‘reformist Müslümanlar’ arasında bir rıza ilişkisi kurulmaya çalışılmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimin Batı medyası ve siyasi çevrelerinde ne şekilde karşılık bulduğu üzerinden Batı’nın kültürel hegemonya girişimini mercek altına almaktır. Bu amaçla, Batı medyasında yer alan darbe girişimi ile alakalı söylemlerden örnekler eleştirel söylem analizi metodu ile incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Uncovering Western Efforts For Cultural Hegemony Over Turkey’s July 15 Coup Attempt
2017
Yazar:  
Özet:

The discourse on the Islamic Reformation has become a hot topic within the agenda of the Western media and intellectual circles in recent years. The concept, however, has been instrumentalised in order to construct an alternative interpretation of Islam which serves Western national interests in Muslim majority lands and seeks to create a ‘radical Islamist – reformist Muslim’ dichotomy. The construction of such an alternative interpretation aims at demonising legitimate governments and individuals with the label of ‘radical Islamist’ and gaining the consent of Muslim masses in favour of so-called reformist Muslims. The main purpose of this paper is to uncover Western efforts for cultural hegemony by directing attention on how Western media and political circles took a specific stance towards the July 15 coup attempt in Turkey carried out by the Fethullah Gulen Terrorist Organisation (FETO). For this goal, examples selected from the Western media are analysed by means of the discourse analysis method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2019






Liberal Düşünce

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 709
Atıf : 1.714
2023 Impact/Etki : 0.118
Liberal Düşünce