Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
HISTORICAL URBAN FABRIC OF ISPARTA CITY, ITS PROBLEMS, SOLUTION OFFERS AND SUSTAINABLE URBAN DEVELOPMENT
2014
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye, coğrafi konumu ve köklü tarihinden gelen, dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen zenginlikte ve yoğunlukta evrensel önemde bir kültür mirasına sahiptir. Anadolu’nun bağrında taşıdığı zengin doğal ve kültürel mirası, arkeolojik değerleri, dil, din, gelenek, mimari çevre, müzik, oyun, giyim, beslenme gibi farklı alanlardaki kültür zenginliğinin yeterince ortaya çıkarılamadan, arındırma ve yeniden üretim sürecine aktarılmadan yok olma süreci ile karşı karşıya olduğu ve bu yok oluşun bütün insanlığın geleceği açısından uluslararası öneme sahip olduğu gerçeği hiçbir zaman unutulmamalıdır. Gerek zaman içinde art arda, gerek mekan içinde yan yana var olan bu zengin kültür birikimi ve taşıdığı potansiyel, yaşamın her alanında yeni yatırımların verimli kaynağı olarak değerlendirilemediği gibi, büyük bir tahrip ve yok olma sürecini yaşamakta, adeta kalkınmanın önünde bir engel olarak görülmekte ve yıkıma uğratılmaktadır. Isparta tarihi kentsel dokusu ve kent merkezinde bulunan tescilli tarihi yapılar son zamanlarda bu sürece daha hızlı tanık olmuştur. Yok olma süreci ile karşı karşıya olan Isparta tarihi kentsel dokusu ve kent merkezinde bulunan tescilli tarihi yapılar sürdürülebilir kentsel gelişme çerçevesinde değerlendirilmelidir. Bu bağlamda bu çalışma ile gerekli çalışmalar yapılmış, tarihsel, arkeolojik, kültürel değerlerin, önemli yapıların korunması ve tarihi kent dokusunun sürdürülebilirliği konusunda çeşitli öneriler getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.256
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi