Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 77
 İndirme 6
Tarihi Yapıların Kentsel Dokuya Etkisi: Kayseri Kent Merkezi Örneği
2016
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz kentleri, uzun yıllar süren gelişim, değişim ve dönüşümün eserleridir. Yaşanan her süreç kente kalıcı izler ve miraslar bırakır. Üzerinden zaman geçtikçe tarihin bir parçası haline dönüşen bu miras, kültürel birikim ve tarihsel yaşanmışlıkların izleridir. Bazı kentler gerek stratejik konumları, gerekse dönemindeki politik etkenler ile çok farklı tarihi ve kültürel mirasa sahiptirler. Bu bağlamda Kayseri kenti, zengin bir tarihi doku barındırmaktadır. Bu çeşitlilik günümüz kentinin şekillenmesinde önemli bir paya sahiptir. Bu çalışmanın amacı; Türkiye’nin tarihi kentlerinden Kayseri tarihi kent merkezinde bulunan tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesinde açık-yeşil alanların etkin kullanımının öneminin vurgulanmasıdır. Çalışma alanı olarak Cumhuriyet Meydanı ve bu meydanı çevreleyen 6 mahalle seçilmiş veyapı yoğunluğuna göre araştırma alanı sınırlandırılmıştır. Çalışmada çeşitli dönemlerden, çeşitli nitelik ve kullanımdaki 43 eser değerlendirilmiştir. Belirlenen parametreler ile tarihi çevrelerin kent kimliğine, kentsel açık-yeşil alanlara ve kent strüktürüne olan katkısı değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda çalışma alanını oluşturan 6 mahallenin açık-yeşil alan varlıkları arasında farklılıklar saptanmıştır. Bu durum kentsel açık-yeşil alanların tarihi kent merkezinde düzenli dağılmadığını göstermektedir. Sonuç olarak Kayseri kenti tarihi kent merkezinde mevcut açık-yeşil alan kullanımlarının niteliksel ve niceliksel açıdan kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesinde kısmen etkili kullanıldığı belirlenmiştir. Anahtar kelimeler: Kentsel karakter, Tarihi doku, Kent peyzajı, Yeşil alan

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 2.933
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini