Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 72
 İndirme 34
DİJİTAL HALKLA İLİŞKİLER ARACI OLARAK ALGORİTMALAR VE YAPAY ZEKA
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

İnsan beynini taklit etme anlayışı ile ortaya çıkan yapay zeka, günümüzde birçok sektörün kendisinden faydalandığı bir teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır. İletişim teknolojilerindeki kullanımına bağlı olarak halkla ilişkiler alanında da yaygın olarak kullanılmaya başlanan yapay zeka, halkla ilişkiler birimleri tarafından daha başarılı ve stratejik faaliyetler yürütmek amacıyla kullanılan bir teknoloji haline gelmiştir. Bu çalışmada halkla ilişkiler ve yapay zeka ilişkisi ele alınarak, yapay zeka yazılımlarının halkla ilişkiler alanındaki kullanım alanları açıklanmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda bir yazılım değerlendirme kuruluşu olan Capterra kuruluşunun web sitesinde belirtmiş olduğu halkla ilişkiler yazılımları araştırma kapsamında derinlemesine incelenerek analiz edilmiştir. İlk bulgulara göre 101 adet yazılımın dijital halkla ilişkiler kapsamında kullanıldığı belirlenmiş olup bunların 49’u araştırmanın örneklemine uygun olarak çalışmaya eklenmiştir. Araştırma kapsamında elde edilen bir diğer bulgu ise yazılımların dijital varlık yönetimi, iletişim yönetimi, içerik yönetimi, kampanya yönetimi, e-posta dağıtımı, basın izleme ve basın bülteni oluşturma gibi farklı özelliklere sahip olmasıdır. Bu yönüyle her yazılımın diğer yazılımlardan farklı olarak belirtilen özelliklerin birine veya birkaçına sahip olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Relationships with digital people are algorithms and make intelligence
2021
Yazar:  
Özet:

Artificial intelligence emerging with the understanding of imitating the human brain is present to us today as a technology that many industries benefit from itself. Due to its use in communication technologies, artificial intelligence, which has also started to be widely used in public relations, has become a technology used by public relations units to conduct more successful and strategic activities. In this study, discussing public relations and the relationship of artificial intelligence, we tried to explain the areas of use of artificial intelligence software in the field of public relations. In this context, the public relations software mentioned on the website of Capterra, a software assessment organization, has been analyzed through a thorough study in the framework of the research. The first findings show that 101 software was used in digital public relations, 49 of which were added to the study according to the sample of the study. Another findings obtained under the research is that the software has different features such as digital asset management, communication management, content management, campaign management, e-mail distribution, press tracking and newsletters creation. In this regard, it is determined that each software has one or more of the characteristics specified differently from other software.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.690
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)