Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 67
 İndirme 16
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİCİLERİNİN BAKIŞ AÇISIYLA İŞGÜCÜ FARKLILIKLARININ YÖNETİMİ: NİTEL BİR ARAŞTIRMA
2021
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı çalışanların farklılık olarak algılanan özelliklerini, insan kaynakları yöneticilerinin işgücü farklılıklarına yönelik tutumlarını, işgücü farklıklarının işletmelere sağladığı faydaları ve neden olduğu olumsuzlukları belirlemektir. Nitel bir araştırma olan bu çalışmada, odak grup görüşmesi yöntemi ve genel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evreni PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) ile ilişkili, çalışan sayısı 150 ve üzeri olan ve özel sektörde yer alan işletmelerin insan kaynakları yöneticileridir. Odak Grup Görüşmeleri 3 oturumda toplam 12 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın verileri çalışmaya katılan yöneticilere ve çalıştıkları işletmelere ait bilgilerin sorulduğu Bilgi Formu ve Odak Grup Görüşmesi ile elde edilmiştir. Veriler, Microsoft Excel programı kullanılarak önceden belirlenen temaların altında bir araya getirilmiş ve Betimsel Analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda katılımcıların büyük bir çoğunluğunun iyimser yaklaşım içinde olduğu kuşaklararası farklılıklar, cinsiyet, din, kılık kıyafet ve fiziksel görünüm, cinsel yönelim, statü, kültür ve il-bölge farklılıklarının öne çıkan işgücü farklılıkları olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Human Resources Managing Differences with the Look of Managers: NITEL A RESEARCH
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to identify the characteristics of employees perceived as differences, the attitudes of human resource managers towards labour differences, the benefits of labour differences to the enterprises and the disadvantages they cause. In this study, which is a qualitative research, the focus group conversation method and the general scan model have been used. The universe of the research is the human resource managers of enterprises related to PERYÖN (Turkey Human Management Association), with a number of employees 150 or more and in the private sector. The focus group talks were held in 3 sessions with a total of 12 participants. The data of the study was obtained by the Information Form and Focus Group Interview where information about the managers and the companies they work was asked. The data is collected under predefined topics using the Microsoft Excel program and analyzed using the Visual Analysis method. The study found that the vast majority of participants were in an optimistic approach; inter-generational differences, gender, religion, clothing and physical appearance, sexual orientation, status, culture and regional differences in the workforce.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı; çalışanların farklılık olarak algılanan özelliklerini, insan kaynakları yöneticilerinin işgücü farklılıklarına yönelik tutumlarını, işgücü farklıklarının işletmelere sağladığı faydaları ve neden olduğu olumsuzlukları belirlemektir. Nitel bir araştırma olan bu çalışmada, odak grup görüşmesi yöntemi ve genel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evreni PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) ile ilişkili, çalışan sayısı 150 ve üzeri olan ve özel sektörde yer alan işletmelerin insan kaynakları yöneticileridir. Odak Grup Görüşmeleri 3 oturumda toplam 12 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın verileri çalışmaya katılan yöneticilere ve çalıştıkları işletmelere ait bilgilerin sorulduğu Bilgi Formu ve Odak Grup Görüşmesi ile elde edilmiştir. Veriler, Microsoft Excel programı kullanılarak önceden belirlenen temaların altında bir araya getirilmiş ve Betimsel Analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda; katılımcıların büyük bir çoğunluğunun iyimser yaklaşım içinde olduğu; kuşaklararası farklılıklar, cinsiyet, din, kılık kıyafet ve fiziksel görünüm, cinsel yönelim, statü, kültür ve il-bölge farklılıklarının öne çıkan işgücü farklılıkları olduğu görülmüştür.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 918
Atıf : 5.282
2023 Impact/Etki : 0.446
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi