Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Seyitömer Höyük: Orta Tunç Çağı’na Tarihlendirilen Döküm Kalıbına Dair Değerlendirmeler
2024
Dergi:  
MT Bilimsel
Yazar:  
Özet:

Seyitömer Höyük, Kütahya ilinin 25 km kuzeybatısındaki Seyitömer kasabasında, Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim AŞ rezerv sahası içerisinde yer almaktadır. Höyükte arkeolojik kazılar, 1989 yılından itibaren aralıklarla günümüze kadar devam etmiştir. 2019-2021 yılları arasındaki kazılar Kütahya Müzesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir. Seyitömer Höyük’te tabakalanma şu şekildedir: I-Roma Dönemi, II- Hellenistik Dönem (A - B), III-Demir Çağı (A - B), IV-Orta Tunç Çağı (OTÇ) (A - B - C), V- Erken Tunç Çağı III (ETÇ III) (A - B - C - D), VI-Erken Tunç Çağı II-III Geçiş, VI- Erken Tunç Çağı II (A - B - C - D). 2008 yılından itibaren açığa çıkarılan OTÇ tabakasının ilk verilere göre üç evreli bir yerleşim olduğu tespit edilmiştir. OTÇ yerleşiminin her üç evresinde de, mekânsal düzen ve materyal bakımından farklılık bulunmamaktadır fakat C evresinde yerleşim anıtsal surlarla çevrelenmiştir. 2019-2021 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmaların bir kısmı da OTÇ suru ve çevresinde sürdürülmüştür. 2021 kazı sezonunda, OTÇ suru ile ilişkili bir mekan içerisinde metal dökümünde kullanılmış bir taş kalıp tespit edilmiştir. Taş kalıp, 19x14x5,5 cm ölçülerindedir ve dört yüzünde de negatif bulunmaktadır. Makale kapsamında söz konusu OTÇ mekanı, döküm kalıbı ve diğer buluntularıyla birlikte değerlendirilmiş ve mekânsal analizler çerçevesinde ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Dergi:  
MT Bilimsel
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






MT Bilimsel

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 126
Atıf : 296
MT Bilimsel