User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 9
 Downloands 7
Dar Gelirli Konut Alanlarında Artan Gündelik Korku ve Gerilimler: Sebep Suriyeli Göçmenlerin Varlığı mı, Yoksa Neoliberal Kentsel Politikaların Etkileri mi?
2020
Journal:  
Turkish Studies Social Sciences
Author:  
Abstract:

Son yıllarda düşük gelir enformel konut alanlarında artan toplumsal izolasyon, güven ve dayanışma ilişkilerindeki dramatik bozulma, mahalle sakinlerinin artan gündelik korkuları, kaygıları ve gruplar arası gerilim, genellikle son yedi, sekiz yılda yapısal olarak bozulma sürecindeki bu mahallelere Suriyeli göçmenlerin yerleşmesiyle ilişkilendirilir. Bu çalışma, İzmir Agora/Basmane bölgesinde yer alan buna benzer çok-etnili bir mahallede yapılan niteliksel araştırmanın verilerine dayanır. Sosyo-mekansal bir perspektiften, gruplar-arası ilişkiler, mahallenin yapısal sorunları ve kaygı/güvenlik olgularını inceleyen bu araştırma, ‘mülteci sorunu’ olarak nitelendirilen problematiğin daha genel neoliberal kentsel politikaların bağlamı içinde değerlendirilmesi gerekliliğini ortaya koyar. Suriyeli göçmenlerin son yıllardaki varlığı ile birlikte düşünülen yerel toplumsal sorunlar, aslında neoliberal kentsel politikaların buna benzer ihmal edilmiş/bozulma sürecindeki enformel düşük gelir konut alanlarında yarattığı kümülatif etkinin bir sonucu gibi gözükmektedir. Genellikle, kente ya da mahalleye göçün zamanına, sosyo-ekonomik farklılıklara ve zaman içinde oluşan güven ilişkilerinin var olup olmamasına dayanan gruplar arası ‘tanıdık’ ve ‘yabancı’ algıları, işte bu bağlam içinde gündelik kaygı ve korkulara yol açabilmektedir. Bu çalışma, makro politikaların yerelde yarattığı etkileri anlayarak, toplumsal birliktelik ve dayanışmayı güçlendirecek ve artan ‘yabancı’ algısını tersine çevirmeye yönelik olarak yapılacak proje ve siyasalara veri sağlamayı amaçlar. Oluşturulacak siyasalar, bu mahallelerin fiziksel yapısal sorunlarını toplumsal sorunları ile birlikte ele aldığında, gerçekçi ve başarılı sonuçlara ulaşmak mümkün olacaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Turkish Studies Social Sciences

Field :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 677
Cite : 935
2023 Impact : 0.101
Turkish Studies Social Sciences