Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 23
 İndirme 5
ÖĞRETMENLERİN KURUMA BAĞLILIK DÜZEYLERİ İLE KURUMDAN AYRILMA NİYETLERİ ÜZERİNE BİR ALAN ARAŞTIRMASI
2012
Dergi:  
SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; çalışanların, demografik özellikleri ile kuruma bağlılık düzeyleri ve kurumdan ayrılma niyetleri arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığını belirlemektir. Bu amaçla 761 öğretmenden oluşan bir örneklem grubuna anket uygulanmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Meyer,P.J ve Allen, J.N. tarafından geliştirilen “Devamlılık ve Duygusal Bağlılık Ölçeği” ve araştırmacılar tarafından geliştirilen “İşten Ayrılma Niyeti Ölçeği” kullanılmıştır. Analizler sonucunda, öğretmenlerin duygusal bağlılıklarının devam bağlılıklarından daha yüksek olduğu bulunmuştur. Öğretmenlerin yaşı, cinsiyeti, hizmet yılları, ikamet yerleri, medeni durumları, eşlerinin çalışma durumları, çocuk sayıları ve gelir durumları gibi değişkenlerle duygusal, devamlılık ve toplam kuruma bağlılık düzeyleri arasında anlamlı bir fark bulunurken, cinsiyet, branş, okul kaynağı, öğrenim durumu ve görev yeri değişkenleri ile duygusal, devamlılık ve toplam kuruma bağlılık düzeyleri arasında anlamlı bir fark bulunmamıştır. Ayrıca öğretmenlerin kurumlarına bağlılıkları ile kurumlarından ayrılma niyetleri arasında yüksek düzeyde, negatif ve anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Teachers are working on a field of research on the level of association with the institution.
2012
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to determine whether there is a meaningful relationship between employees’ demographic characteristics and their level of commitment to the organization and their intentions to leave the organization. The survey was conducted by a sample group of 761 teachers. In the research data collection tool as Meyer, P.J and Allen, J.N. The "Sustainability and Emotional Liability Scale" developed by researchers and the "Sustainability and Emotional Liability Scale" developed by researchers. Analysis found that the teacher’s emotional commitment was higher than the continuous commitment. While there is a significant difference between the age, gender, service years, residence, civic status, employment status of spouses, child numbers and income status and the emotional, continuity and overall institution liability levels, there is no significant difference between the gender, branch, school resource, study status and office status and the emotional, continuity and overall institution liability levels. It has also been found that there is a high level, negative and meaningful relationship between teachers’ commitments to institutions and their intentions to leave the institutions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 601
2023 Impact/Etki : 0.25
SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi