Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
 İndirme 11
BEDEN FOLKLORUNUN VİRAL REKLAMLARDA KULLANIMI VE BİR ÖRNEK: “ANNE NİÇİN BAKTIN BANA ÖYLE? KILAVUZU” ADLI VİRAL REKLAM
2020
Dergi:  
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Beden, insan için birçok anlam taşıyan bir olgudur. İhtiva ettiği manalardan biri de kültürel hayata dairdir. İnsanoğlu bedeni, kültürel alanda bir sembol ve iletişim aracı olarak kullanmaktadır. Bedeni kültürel bir olgu olarak inceleyen saha ise beden folkloru olarak adlandırılmaktadır. Bedenin kültürel yaşamdaki yeri ve değeri, beden folklorundan zaman zaman çeşitli alanların kendi amaçları doğrulusunda istifade etmesine zemin hazırlamıştır. Bu alanlardan biri olan reklam sektörü, kültürü bir ilham kaynağı olarak görmüş ve bu kapsamda beden folklorundan yararlanmıştır. Hitap ettiği kitlece kabul görmek ve beğenilmek gibi düşüncelerle dikkat çekmek, akılda kalıcılığı arttırmak, ürünün satışını yükseltmek vb. amaçlar doğrultusunda beden folklorunun reklamlarda kullanıldığı görülmektedir. Bu konuda verilebilecek pek çok örnek vardır. Bu örneklerin yer aldığı reklam türlerinden biri de viral reklamlardır. Bu çalışmada genelde reklam özelde ise viral reklamların beden folklorunu nasıl ve hangi amaçlarla kullandığı bir viral reklam örneği üzerinden etraflıca irdelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The use of body folklore in viral advertisements and an example: "Why do you look at me like that? Advertising “Advertising”
2020
Yazar:  
Özet:

The body is a phenomenon that has many meanings for man. One of the things that he has to do is the cultural life. The human body is used as a symbol and means of communication in the cultural field. The field that studies the body as a cultural phenomenon is called the body folklore. The place and value of the body in cultural life has prepared the ground for the use of various fields from time to time from the body folklore in accordance with its own purposes. The advertising industry, which is one of these fields, has seen culture as a source of inspiration, and in this context it has benefited from body folklore. Attracting attention with thoughts such as being accepted and liked by the audience he addresses, increasing the durability of mind, increasing the sales of the product, etc. For the purpose, body folklore is used in advertising. There are many examples that can be given in this regard. One of the types of advertising that these examples include is viral advertising. In this study, advertising is generally specifically, and viral advertising is surrounded by an example of viral advertising that uses the body folklore for how and for what purposes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 396
Atıf : 1.370
2023 Impact/Etki : 0.121
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi