User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 2
 Views 81
 Downloands 12
REKLAMLARDA KORKU VE TİKSİNTİ ÇEKİCİLİĞİNİN KULLANIMI REXONA “SARI LEKELERE SON” REKLAM FİLM ANALİZİ
2021
Journal:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Author:  
Abstract:

Reklam, tüketicilerle iletişim kurmanın en etkili yollarındandır. Özellikle rekabet çağında tüketicilere ulaşmak için kullanılan önemli bir pazarlama iletişim aracı olarak görülmektedir. Günümüzde tüketicilerin dikkatini çekmek, gittikçe artan rekabet ve sunulan mesajlar nedeniyle oldukça zordur. Dolayısıyla markalar reklam çalışmalarında pozitif veya negatif duygu çekicilik unsurlarından yararlanmaktadırlar. Pek çok tüketicinin satın alma kararları duygusaldır ve bir marka hakkındaki duyguları, markanın özellikleriyle ilgili bilgiden daha önemli olabilmektedir. Bu bağlamda reklam çalışmalarında ağırlıklı olarak coşku, cinsellik, mizah gibi pozitif duygu çekicilik unsurları kullanılmaktadır. Ancak reklamlar bazen bu duygusal tepkiyi uyandırmak için korku, tiksinti gibi negatif duygu çekiciliklerini de kullanmaktadır. Böylece reklamlarda sunulan negatif durumu, tehdidi ortadan kaldırmak için tüketicilerden ürünü satın aldırmaya yönelik adımlar atılması beklenmektedir. Bu bağlamda, bu çalışmada negatif duygu çekicilik unsurlarından korku ve tiksinti çekiciliği kavramları incelenmiş ve ardından hem korku hem de tiksinti çekiciliğinin bir arada kullanıldığı Rexona “Sarı Lekelere Son” reklam filmi analiz edilmiştir. Çalışmada araştırma yöntemi olarak içerik çözümlemesi kullanılmıştır

Keywords:

null
2021
Author:  
0
2021
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.160
Cite : 1.711
Journal of Social and Humanities Sciences Research