Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 53
 İndirme 8
Okul Öncesi Öğretmenlerinin Yaratıcı Düşünme Eğilimleri
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaratıcılık, kavramlar arasında herkesten farklı ilişkiler kurarak yeni, orijinal ve faydalı bir fikir ya da ürün üretebilme, kalıpların dışına çıkabilme,  probleme farklı açılardan bakabilme becerisidir. Yaratıcı düşünme ise, daha önce aralarında ilişki kurulmamış nesneler ya da düşünceler arasında ilişki kurulmasıdır. Yaratıcılık herkesin doğuştan getirdiği bir yetenektir ve daha da yaratıcı olmak öğretilebilir. Yaratıcı öğretmenlerin sınıfındaki çocuklar yaratıcı olurlar. İnsan kendisi yaratıcı değilse yaratıcılığı öğretmesi, desteklemesi de güçtür. Okul öncesi öğretmenlerinin yaratıcı düşünme becerilerine sahip olmasının sınıflarındaki çocukların da yaratıcılıklarını etkileyeceği ve okul öncesi eğitimin niteliğini arttıracağı düşünülmektedir.  Bu noktadan hareketle çalışmanın amacı okul öncesi öğretmenlerinin yaratıcı düşünme eğilimlerinin çeşitli değişkenler açısından incelenmesidir. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu okul öncesi eğitim kurumunda görev yapan 160 okul öncesi öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri  öğretmenlerin kişisel bilgilerini belirlemek amacıyla hazırlanan “Genel Bilgi Formu”, Özgenel ve Çetin (2017) tarafından geliştirilen “Marmara Yaratıcı Düşünme Eğilimleri Ölçeği”  ile toplanmıştır. Araştırmanın sonucunda, öğretmenlerin yaratıcı düşünme eğilimlerinin yüksek olduğu yaratıcı düşünme eğilimleri ile yaş, mezun olunan bölüm, medeni durum, çocuk sahibi olma durumu, mesleki kıdem, sınıfında bulunan çocuk sayısı, sınıfındaki çocukların yaşı, hizmet içi eğitimlere katılma durumu arasında anlamlı bir fark olmadığı görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

Creative Thinking Dispositions Of The Preschool Teachers
2019
Yazar:  
Özet:

Creativity is the skill of being able to produce a new, original and beneficial idea or a product, getting out of cliche, being able to have a different point of view for a problem by making more different relations than others between concepts. Creative thinking is making a relation between the objects and thoughts which did not have a relation before. Creativity is an innate ability, and being more creative could be taught. Children in the classes of creative teachers are creative. If one is not creative, it is difficult to teach and support creativity. It is thought that preschool teachers’ having creative thinking skills will affect the creativity of children in classrooms and increase the quality of preschool education.In this sense, the purpose of the current study is to investigate the creative thinking dispositions of preschool teaches in terms of different variables. Survey model was used in the study. The working group of the study was made up of 160 preschool teaches working at a preschool education institution.The data of the study was collected through “General Information Form” that was prepared to determine the personal information of the teacher and “Marmara Scale of Creative Thinking Dispositions” that was developed by Özgenel and Çetin (2017). At the end of the research, it was found that creative thinking dispositions of the teachers were high; there was no significant difference between the creative thinking dispositions and the age, the department graduated, marital status, the status of having a child, occupational experience, the number of children in the classroom, the ages of the children in the class, and the status of participating in an in-service training course

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.798
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi