Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 8
CRITIC VE MAIRCA YÖNTEMLERİYLE G7 ÜLKELERİNİN MAKROEKONOMİK PERFORMANSININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2020
Dergi:  
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 2010-2018 yılları arasında G7 ülkeleri olarak bilinen gelişmiş ülkelerin makroekonomik performanslarının karşılaştırılmasıdır. Performans değerlendirmesinde kriter olarak reel kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla, ekonomik büyüme, yatırım oranı, dış ticaret, cari işlemler dengesi, bütçe dengesi, kamu borcu, işsizlik oranı ve enflasyon oranı esas alınmıştır. Çalışmada öncelikle CRITIC (Criteria Importance Through Intercriteria Correlation) yöntemi kullanılarak yıllar itibariyle önem ağırlığı en yüksek kriterler belirlenmiş, daha sonra MAIRCA (Multi Atributive Ideal-Real Comparative Analysis) yöntemi uygulanarak ülkelerin makroekonomik performansları sıralanmıştır. Analiz sonuçları, incelenen ülkeler arasında en yüksek makroekonomik performansı gösteren ülkenin Amerika Birleşik Devletleri, en düşük performans gösteren ülkenin ise İtalya olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Macroeconomic Performance Of G7 Countries With Critic and Mairca Methods
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to compare macroeconomic performances of developed countries known as G7 countries for the period of 2010–2018. In performance evaluation, real per capita gross domestic product, economic growth, investment rate, trade, current account balance, budget balance, public debt, unemployment rate and inflation rate are taken as criteria. In the study, firstly, the criteria with the highest importance are determined by using the CRITIC (Criteria Importance Through Intercriteria Correlation) method, and then the macroeconomic performances of the countries are ranked by applying the MAIRCA (Multi Atributive Ideal-Real Comparative Analysis) method. The results of the analysis show that the country with the highest macroeconomic performance among the analyzed countries is the United States and the country with the lowest performance is Italy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 845
Atıf : 4.894
2023 Impact/Etki : 0.249
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi